Tânăr tâlhărit de un poliţist

91Comentarii
Tânăr tâlhărit de un poliţist
ARAD – Un tânăr de 22 de ani a fost bătut de un poliţist comunitar care i-a furat şi telefonul mobil.

Angajaţii Poliţiei Comunitare din Arad continuă să „mânjească” emblema instituţiei la care lucrează. Ultimul caz este de-a dreptul revoltător. Un tânăr de 22 de ani a fost tâlhărit în noaptea de 26/27 aprilie de către o gaşcă din care făcea parte şi un poliţist comunitar.

„În acea seară am fost la o prietenă pe strada Predeal, după care am vrut să plec acasă. Când am ieşit dintr-un gang am observat trei persoane. Fără a-mi spune nimic, fără a purta nicio discuţie, fără să mă aştept la aşa ceva, am fost luat la pumni şi la picioare de doi dintre ei. După ce am căzut jos, cei doi au continuat să mă lovească cu picioarele în cap, după care unul dintre ei mi-a luat telefonul mobil”, îşi începe povestea D.K., tânărul de 22 de ani, care a trecut prin acest coşmar. Acesta spune că agresorii au încercat şi îi fure şi un laptop pe care îl avea într-o geantă de umăr, dar, deşi au tras de el câteva minute, D.K. nu i-a dat drumul. „Chiar în ziua respectivă l-am cumpărat. Am zis că şi dacă mă omoară nu dau drumul la geanta cu laptop”, face haz de necaz victima.

Poliţistul este suspect

La câteva minute de la agresiune, tânărul de 22 de ani s-a prezentat la Secţia 1 Poliţie din Vlaicu, unde cazul i-a fost preluat de către subinspectorul Tiberiu Popovici. În urma cercetărilor efectuate şi cu ajutorul victimei, poliţistul a aflat că suspectul principal al tâlhăriei este Daniel Salih I., de 22 de ani, încadrat în Poliţia Comunitară Arad. Cel de al doilea suspect a fost identificat în persoana lui Florin N., de 28 de ani. Adus la audieri, poliţistul a susţinut cu tărie că este confundat de victimă, dar nu a convins. În fapt, se pare că nu a reuşit să se convingă nici măcar pe el, pentru că, ulterior, a dat o declaraţie în care recunoaşte tot ce s-a întâmplat şi îşi susţine vinovăţia. În schimb, cel de al doilea suspect nu s-a prezentat la audieri şi nici poliţiştii nu l-au putut găsi. Se pare că Florin N. a părăsit localitatea. „Vreau să le mulţumesc şi să îi felicit pe poliţiştii care s-au ocupat de cazul meu. Au dat dovadă de un profesionalism extraordinar şi l-au găsit imediat pe cel care m-a bătut şi jefuit”, a ţinut să precizeze D.K.

Poziţia Poliţia Comunitară

Contactată pentru a susţine părerea Poliţiei Comunitare referitoare la acest incident grav, Eugenia Crainic, ofiţerul de presă al instituţiei, a remis un comunicat în care susţine că „Ianaşi Dan Salih, angajat al Poliţiei Comunitare Arad în calitate de guard (agent de pază – personal contractual), este cercetat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad într-un dosar penal, împreună cu alte persoane, pentru comiterea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, respectiv furt. Până la finalizarea cercetărilor nu putem da detalii cu privire la gradul de implicare al angajatului instituţiei Poliţia Comunitară Arad; cert este, însă, că altercaţia la care acesta a fost părtaş s-a petrecut în timpul liber al acestuia şi se pare că la originea conflictului a stat faptul că, în timpul desfăşurării serviciului la poarta de acces în ştrandul Neptun de către angajatul nostru, acesta şi-a făcut o plajă variată de duşmani, atât din rândul neplătitorilor de bilete de acces, care doreau, cu orice preţ, să pătrundă în ştrand, cât şi din rândul tinerilor certaţi cu normele de conduită, care încearcă, prin orice mijloace, să ignore prezenţa agenţilor de ordine în perimetrul locurilor lor de distracţie. Detalii cu privire la evoluţia cercetărilor vor fi oferite de IPJ Arad, prin Biroul de Presă”.

Scandalagiu cunoscut

Pe surse, am aflat că poliţistul comunitar incriminat este cunoscut drept un mare scandalagiu în cartier. Mai mult, deşi era încadrat în Poliţia Comunitară, vara trecută Daniel Salih a mai provocat un scandal finalizat cu o bătaie. Victima de atunci a preferat, însă, să îşi retragă plângerea depusă la Poliţie, iar cazul a fost clasat. D.K., tânărul agresat acum, ne-a declarat că orice s-ar întâmpla nu îşi va retrage declaraţiile.

A.G.91Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor