Târgul economiei arădene, cel mai mare eveniment business din România

Reactualizat la:
Târgul economiei arădene, cel mai mare eveniment business din România
ADVERTORIAL. Târgul Economiei Arădene, eveniment organizat de Primăria Arad, Camera de Comerţ şi Industrie Arad, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad, este pregătit pentru a-şi deschide porţile. Programat a avea loc între 17 şi 20 mai, la Expo Arad Internaţional, Târgul este cel mai mare eveniment cu temă economică organizat de o administraţie locală în anul Centenar, un eveniment de anvergură, al cărui scop este acela de a pune în valoare şi a mediatiza profilul firmelor arădene de succes, renumite în ţară şi în străinătate.

„Acest târg este rodul colaborării dintre Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad şi prezintă forţa industriei, agriculturii şi a spaţiului cultural şi social arădean. Va fi un eveniment de amploare, la care vor participa manageri de top, parteneri ai Aradului, reprezentanţi ai administraţiei naţionale şi locale, oameni de cultură, reprezentanţi ai corpului diplomatic străin. Scopul nostru este să promovăm produsele de top ale Aradului, branduri de care suntem mândri pentru că au reuşit să facă faţă schimbărilor economice, pentru că au crescut şi s-au impus pe piaţă, branduri care dorim să reziste încă mult timp”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, Gheorghe Seculici.
Târgul este structurat în trei spaţii expoziţionale distincte, întinse pe o suprafaţă de 44.500 metri pătrați. În pavi­lionul A de la Expo Arad vor putea fi vizitate standurile a numeroase companii care realizează produse industriale arădene, renumite în țară și peste hotare. Pavilionul B va fi dedicat gurmanzilor, care se vor întâlni cu producătorii de produse gastronomice și vinuri din zonă, iar pavilionul C va găzdui branduri arădene de succes, care contribuie pozitiv asupra comunității și economiei noastre locale.
Amploarea şi dimensiunea târgului a stârnit interesul agenţilor economici chinezi, care vor fi prezenţi în Arad şi vor avea şi ei standuri expoziţionale. „Este cea mai importantă delegaţie chineză care vizitează regiunea noastră. Este vorba de 50 de directori generali şi directori de consilii de administraţie, în special din Provincia Hainan cu care suntem înfrăţiţi. Este cea mai importantă delegaţie care a fost vreodată prezentă în regiunea de Vest a României şi ne dorim ca aceşti investitori să găsească parteneri cu care să colaboreze şi să găsim soluţii pentru a câştiga ambele ţări. Cu această ocazie dorim să promovăm Zona Liberă şi Aeroportul Internaţional Arad, dar am identificat şi alte oportunităţi”, a declarat preşedintele CJA, Iustin Cionca.
Programul Târgului Economiei Arădene cuprinde şi o serie de conferinţe, dintre care amintim Conferința internațională: Viitorul economiei europene între Brexit și Noul Drum al Mătăsii, Gala Diplomației la Arad şi Învățământul academic arădean în context European. „În cadrul Galei Diplomaţiei au confirmat prezenţa 16 ţări.,Am insistat să fie prezenţi la Arad cât mai mulţi diplomaţi, pentru a le prezenta stadiul economiei arădene şi proiectele noastre pentru dezvoltarea economică a municipiului şi judeţului”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
Pe toată durata târgului se va asigura transport gratuit până la Expo Arad, cu plecare din Podgoria şi înapoi. Plecarea din Podgoria se face din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 10:30 şi terminând cu ora 16:30. În ziua de sâmbătă primul autobuz va pleca de la 9:30, iar ultimul la 20:30.
Programul detaliat al curselor gratuite poate fi găsit pe pagina de facebook a Târgului Economiei Arădene.