Tăriceanu, în vizită la UAV

De Valentin Goran
9Comentarii
Tăriceanu, în vizită la UAV
Preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a vizitat ieri Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Consiliului Naţional al rectorilor, prof.univ.dr. Sorin Câmpeanu, au vizitat miercuri Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Cei doi invitaţi au susţinut scurte prelegeri pe probleme de învăţământ în faţa studenţilor şi a cadrelor didactice prezente în sala festivă din Complexul M. Preşedintele rectorilor a punctat progresul făcut de universitatea arădeană de stat în ultima perioadă, atât din punct de vedere al numărului de studenţi, cât şi în ceea ce priveşte calitatea şi adecvarea programelor de studii la piaţa economică. De asemenea s-a insistat pe necesitatea dezvoltării relaţiilor universităţii cu agenţii economici, pe dezvoltarea învăţământului tehnic în cadrul facultăţilor de inginerie, dar şi pe dezvoltarea laturii de cercetare în cadrul universităţii arădene de stat. Cei doi oficiali au vizitat laboratoarele din cadrul Institutului de cercetare, dezvoltare, inovare în ştiinţe tehnice şi naturale, sala de sport şi alte spaţii de învăţământ din complexul M.

Dotare tehnică performantă

„Am fost onoraţi de vizita celor doi distinşi invitaţi la universitatea noastră. Ne-am bucurat că am avut ocazia de a prezenta preşedintelui Senatului României şi preşedintelui Consiliului Naţional al rectorilor dotarea tehnică performantă a Institutului de cercetare, dezvoltare şi inovare, că am reuşit să discutăm despre necesitatea alocării unor fonduri mai mari pentru cercetare pentru a putea dezvolta la nivelul universităţii noastre, centre puternice de cercetare în care să putem coopta cercetători importanţi din ţară şi străinătate. De asemenea, ne-am bucurat că au fost remarcate şi punctate progresele făcute de universitatea noastră în plan instituţional şi al dezvoltării academice”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Taguri: , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor