Taxele şi impozitele locale pe anul viitor cresc cu 1,3%

De Diana Dutu
8Comentarii
Taxele şi impozitele locale pe anul viitor cresc cu 1,3%
Prevederea apare într-un proiect de hotărâre aflat la transparenţă. Procentul de majorare reprezintă rata inflaţiei.

Începând de marți, 13 martie, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, e afişat proiectul de hotărâre privind aprobarea impozitelor și taxelor locale, precum și limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local şi care se indexează anual pe baza ratei inflaţiei, aplicabile în anul fiscal 2019. Proiectul prevede aprobarea nivelurilor impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local, care se indexează anual pe baza ratei inflaţiei, aplicabile în anul fiscal 2019.

„Potrivit site-ului oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, rata inflației pentru anul 2017 este de 1,3%. Nivelul inflației este comunicat de către Institutul Național de Statistică prin adresa nr.9954/29.01.2018. Astfel, pentru anul 2019, impozitele și taxele locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și limitele amenzilor prevăzute la art. 493 alin.(3) și (4) din Legea nr.227/2015 actualizată se indexează cu rata inflației de 1,3%” – se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Recomandări şi sugestii

Arădenii interesaţi de acest proiect de hotărâre pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii până la data de 26 martie 2018, la registratura Primăriei Municipiului Arad. Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 13 martie, între orele 8.00-18.00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

PROIECTUL POATE FI VIZUALIZAT AICI8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor