Teatru şi fotografie pentru copiii cu CES

De Valentin Goran
Teatru şi fotografie pentru copiii cu CES
© FOTO: Valentin Goran
Evenimentul derulat joi, 23 noiembrie, în Complexul M al UAV a adunat aproape 100 de participanţi care au asistat la transpunerea în scenă a unor situaţii des întâlnite în viaţa socială în care sunt implicaţi copiii cu CES.

Este vorba de un proiect adresat tinerilor și copiilor cu CES (cerințe educative speciale), intitulat „Copil ca tine sunt și eu-participare prin educația non formală”. Mai exact, este vorba de un mesaj despre incluziune socială şi condiţia acestor tineri în societate care a fost „pus în scenă” de către echipa de proiect din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

Arta teatrală în mesaj social

Studenţii facultăţii, împreună cu un expert în arta teatrală şi profesorii facultăţii au transformat arta teatrală în mesaj social prin ceea ce se numeşte teatru forum. „Am decis să alegem metode non-formale pentru a trage atenţia asupra copiilor cu CES care trăiesc alături de noi şi vor să ne fie alături în activităţile pe care le derulăm. Teatru forum este o asemenea metodă nonformală, credem noi cu un impact mai puternic, la fel ca de altfel şi photo voice, expoziţia de fotografii realizate de către acești copii sau despre aceşti copii”, a punctat Camelia Bran, coordonatorul proiectului.

„Proiectul derulat cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură este menit să ne sensibilizeze pe toţi faţă de problema copiilor cu CES. Felicit colegii de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei pentru acest proiect, pentru munca depusă şi sunt convinsă că mesajul lor a avut impactul scontat. Mă bucur să constat că universitatea noastră, prin cadrele didactice, se implică în problema societăţii şi încearcă să ofere soluţii pentru ele”, a precizat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Codruta Stoica.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !