„Teatrul nou”, în festival, de sâmbătă la Arad

De Eugen Rogojan
1Comentariu
„Teatrul nou”, în festival, de sâmbătă la Arad
A cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou debutează sâmbătă, pe scena Teatrului Clasic.

Cea de-a cincea ediție a FITN se desfășoară în perioada 6-14 mai, având două focusuri distincte – MicRomânia și Andrea Gavriliu, cuprinzând 23 de piese sosite din țară și din străinătate.

Primul weekend

Festivalul debutează sâmbătă seara, de la ora 19, cu piesa „Iarna” de Jon Fosse, a celor de la Teatrul „Nottara” din Capitală. De la 20:30 va fi jucată pe scena Sălii Studio piesa „Mai spun atât și plec”, produsă de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.

Tot Sala Studio va găzdui și pe șapte mai, de la ora 19, spectacolul „Masa”, spectacol audio regizat și interpretat de grupul Karibo din Polonia. De la 20 se va juca piesa „O mie de motive”, un one man-show Florin Piersic Jr., în Sala Mare. De la 22 revenim în Sala Studio, pentru „Jurnal de România”, piesa celor de la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe.

Luni și marți, focus Andrea Gavriliu

Luni, 8 mai, actorii vor fi prezenți pe paltoul din fața Primăriei, de la ora 18. Cei de la Teatrul Național Cluj-Napoca vor pune în scenă „d’ECOurage”, un spectacol de Andrea Gavriliu. De la 19, Teatrul Tineretului Piatra Neamț vor juca „Ludibrium”, un alt spectacol de Andrea Gavriliu. Seara ne mutăm în Club Flex, unde, de la ora 21, Godot Cafe-Teatru din București vor pune în scenă „Creditul”, de Jordi Galceran.

Pe nouă mai, arădenii se vor delecta cu „N-ai tu treabă!”, o comedie a Teatrului ACT din București, adaptare după „Dănilă Prepeleac”, de Ion Creangă. Piesa va fi jucată de la ora 19, pe scena Sălii Mari a Teatrului Clasic. De la 20:30, în Sala Studio, Comopania „Liviu Rebreanu” a Tetarului Național Târgu Mureș va pune în scenă „Patru piesuțe despre dușmani” de Csaba Szekely.

Mijlocul săptămânii, cu „Micul Prinț” și „Copii răi”

La mijlocul săptămânii, miercuri, „Micul Prinț” va fi prezent pe scena Săli Mari, de la ora 19, cu ajutorul actorilor de la Teatrul de Comedie din București, iar de la ora 19, un nou focus Andrea Gavriliu va fi pus pe scena Sălii Studio. Este vorba despre „O femeie”, piesă montată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Ziua de zece mai se încheie la ora 23, în Club Flex, cu piesa „Copii răi”, a Teatrului Arde dell’Anima din București.

„Jacques și stăpânul său”, spectacol cu publicul pe scenă, va fi interpretat de actorii Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, joi de la ora 19, în Sala Mare. De la 21, Sala Studio va fi gazda Asociației Reciproca, a Federației Fabrica de Pensule și a Asociației GroudFloor Group din Cluj-Napoca. Aceștia vor pune în scenă piesa „Open”, de Ana Cucu Popescu. De la 22:30 ne întoarcem în Club Flex, pentru „Pena”, o colecție de texte de Ruth Smythers, Stefan Mako și Adina Lazăr, puse în scenă de Comania Create.Act.Enjoy din Cluj-Napoca.

„#EmojiPlay” și „Mioritza” pun capăt FITN5

Sfârșitul de săptămână aduce arădenilor spectacolul „Yen”, produs de Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu-Vâlcea, în Sala Mare, de la ora 19. Tot vineri, 12 mai, însă de la ora 21:30, în Sala Studio, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aduce în fața publicului arădean piesa „Vorbește cu mine!”.

În penultima zi a FITN5, sâmbătă, 13 mai, textul „Un om de milioane” a lui Ioan Peter va fi pus în scenă de către tinerii de la Amifran. Spectacolul în limba franceză va fi jucat de la ora 11, în Sala Studio. „Coliziuni”, un spectacol de teatru-dans produs de Teatrul „Szigligeti” din Oradea, alături de Ansamblul Nagyvarad, va fi prezentat arădenilor pe scena Sălii Mari, începând cu ora 19. Sala Studio va găzdui de la ora 20:30 spectacolul „Are nevoie de multă atenție!”, a celor de la UnTEATRU din București.

FITN5 se încheie duminică, 14 mai, cu spectacolul de teatru coregrafic „#EmojiPlay”, de Gigi Căciuleanu, pus în scenă în Sala Mare de la ora 19, de către Teatrul Excelsior din București și „Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company”. Ultimul spectacol din cadrul festivalului va fi „Mioritza (Tristory III)”, de Daniel Chirilă. Frilensăr&Teatrul LUNI de la Green Hours din București sunt cei ce vor pune spectacolul în scenă, de la ora 20:30, în Clubul Flex.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor