Tentativa de omor, amânată pentru septembrie

De Ioana Costas
12Comentarii
Tentativa de omor, amânată pentru septembrie
Procesul în care Alin Iovănuț și Florin Malița sunt judecați pentru tentivă de omor, respectiv complicitate la tentativă de omor, a fost amânat pentru septembrie.

Procesul care îi are ca şi părţi pe Alin Iovănuţ, Florin Maliţa şi Daniel Dragoman se va judeca la toamnă. Potrivit portaljust.ro, în 13 iunie, cauza a fost amânată pentru 19 septembrie, când urmează ca un martor să fie adus cu mandat de aducere în vederea audierii, dar și din cauza vacanței judecătorești care începe pe 1 iulie și se încheie în 30 august. Pe perioada vacanței, potrivit reprezentanților Tribunalului Arad, „vor fi judecate numai procesele pentru care legea prevede soluţionarea de urgenţă şi cu celeritate”. Până acum, procesul a avut patru termene, al cincilea va fi cel din septembrie. Termenele s-au tot amânat, prima dată pentru ca partea vătămată – Daniel Dragoman – să-și angajeze apărător, la a doua înfățișare partea vătămată nu s-a prezentat, la al treilea termen s-a amânat în vederea audierii martorilor din rechizitoriu, iar la al patrulea termen s-a decis amânarea pentru luna septembrie, când va fi adus un martor cu mandat pentru a fi audiat.

Povestea

Daniel Dragoman a fost atacat în dimineața zilei de 1 octombrie 2018 de către cei doi inculpați în fața casei concubinei sale din cartierul Confecții, sfârșind prin a fi împușcat în picior. Inculpații au fugit de la fața locului, nu înainte de a-i sustrage lui Dragoman o borsetă în care avea o sumă considerabilă de bani. În urma cercetărilor efectuate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a conchis: „Din probele administrate până în acest moment procesual a rezultat suspiciunea rezonabilă că în data de 1 octombrie 2018, în jurul orei 04.00 A.M., în municipiul Arad, în faţa locuinţei concubinei sale, persoana vătămată, după ce s-a dat jos din autoturismul său, a fost atacată de unul din cei doi inculpaţi, sosiţi de asemenea la locul faptei cu un alt autovehicul. În timpul confruntării victimei cu acesta, celălalt inculpat a executat două focuri de armă, după o prealabilă ameninţare. Cel de-al doilea proiectil tras a lovit coapsa piciorului stâng al persoanei vătămate determinând leziuni traumatice specifice unor plăgi prin împuşcare. Consecutiv agresiunii, profitând de retragerea victimei care a constatat că este rănită, unul dintre inculpaţi a sustras borseta aparţinând persoanei vătămate în interiorul căreia se afla o sumă de bani. După incident, cei doi inculpaţi şi-au asigurat scăparea, unul prin fugă, iar celălalt deplasându-se cu autoturismul”.
Cei doi au fost căutați de polițiști, însă nu au fost găsiți. La câteva zile după atac, inculpații s-au prezentat singuri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad unde au dat declarații, fiind ulterior arestați preventiv. Polițiștii au căutat și arma cu care s-a tras, însă nu a fost găsită. Inculpații au susținut că un om îmbrăcat în negru ar fi tras asupra lui Dragoman.

250.000 de euro

În ceea ce privește suma de bani care ar fi fost sustrasă de cei doi de la partea vătămată, în 25 aprilie Dragoman Daniel a solicitat Tribunalului Arad să dispună luarea unor măsuri asigurătorii asupra bunurilor lui Iovănuț și Malița până la concurența sumei de 250.000 de euro – cel mai posibil aceasta fiind suma de bani sustrasă în noaptea atacului de la partea vătămată. Tribunalul Arad a admis cererea lui Dragoman: „În baza art. 249 alin. 6 Cod procedură penală admite cererea formulată de partea vătămată Dragoman Daniel Valeriu privind luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor inculpaţilor Iovănuţ Alin şi Maliţa Florin până la concurenţa valorii de 250.000 de euro. Executorie”.

Taguri: , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor