Teren pentru Arhiepiscopie

De Alin Gherasim
13Comentarii
Teren pentru Arhiepiscopie
O bucată de teren de 355 de metri pătraţi din curtea Spitalului Judeţean va trece în proprietatea Arhiepiscopiei Aradului.

O parcelă de teren, având o suprafaţă de 355 de metri pătraţi, teren aflat în curtea Spitalului Judeţean Arad, va ajunge în proprietatea Arhiepiscopiei Aradului. Asta după ce consilierii judeţeni vor aproba prin vot acest lucru. Un proiect de hotărâre vorbeşte despre transmiterea în folosinţă gratuită a terenului respectiv spre Biserica Ortodoxă. Dar nu este vorba decât despre suprafaţa de teren pe care se află bisericuţa de lemn din curtea unităţii medicale.

„Pe acest teren se află amplasată Biserica Ortodoxă Română din lemn Cuvioasa Paraschiva, în suprafaţă construită de 83 de metri pătraţi, aflată în proprietatea Arhiepiscopiei Aradului şi care deserveşte pacienţii şi vizitatorii spitalului”, se arată în documentele Consiliului Judeţean Arad. Practic, pe lângă bisericuţa de lemn, Arhiepiscopia va mai primi şi terenul împrejmuitor al lăcaşului de cult, grădinuţa din apropierea bisericii. Iar pentru a arăta faptul că donarea terenului către Arhiepiscopie este legală, cei de la CJA vin şi cu textul de lege care ratifică acest fapt: „Consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile şi imobile proprietate publică sau privată locală ori judeţeană, după caz, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică ori serviciilor publice”.

Folosinţă gratuită

Iar propunerea aparatului propriu al Consiliului Judeţean este „aprobarea transmiterii în folosinţa gratuită către Arhiepiscopia Aradului, pe perioada existenţei construcţiei Biserica Ortodoxă Română din lemn Cuvioasa Paraschiva, a terenului în suprafaţă de 355 de metri pătraţi”.

E nevoie de două treimi

Ţinând cont că este vorba despre o hotărâre care vizează patrimoniul, va fi nevoie de voturile a două treimi dintre consilierii judeţeni, adică şi de votul pesediştilor din opoziţie. Rămâne de văzut care va fi decizia aleşilor judeţeni.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor