Termen la declaraţii

ARAD.  Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad atrage atenţia agenţilor economici că data de 25 ianuarie reprezintă termenul scadent pentru declaraţiile fiscale: 100 – Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, 102 – Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, 103 – Declaraţie privind accizele, 300 – Decont de taxă pe valoarea adăugată, 390 – Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri, 394 – Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional.

Fiscul poate fi îngăduitor prin sancţionarea cu avertisment a contribuabilului care se află la prima abatere, dar, în cazuri de indisciplină repetată, se aplică amenzi pentru depunerea cu întârziere a declaraţiilor. Amenda este de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.

Atenţionare specială facem pentru depunerea formularului 390 pentru care depunerea cu întârziere se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate”, declară Călin Arusti, purtător de cuvânt DGFP Arad.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase