Termen la venitul net anual

Termen la venitul net anual
ARAD. Contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente, impuşi pe bază de norme de venit, precum şi cei care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală au dreptul să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real.

În această situaţie, contirbuabilii trebuie să ştie că opţiunea este obligatorie pe o perioadă de doi ani fiscali consecutivi şi se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă nu se depune o cerere de renunţare de către contribuabili.

„Cererea de opţiune pentru stabilirea venitului net în sistem real se depune la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie inclusiv (n.r. termenul fiind prelungit până la 1 februarie dat fiind faptul că 31 ianuarie este zi nelucrătoare), în cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate şi în anul precedent, respectiv în termen de 15 zile de la începerea activităţii, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal”, explică purtătorul de cuvânt al Finanţelor arădene, Călin Arusti.

Mai mult, contribuabilii care au fost impuşi la real timp de doi ani fiscali consecutivi pot solicita impunerea pe baza normelor de venit.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase