Termen limită la motorină

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Termen limită la motorină
Se apropie scadenţa pentru fermierii care doresc să obţină de la APIA ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură.

Cererile de plată aferente perioadei 1 ianuarie – 31 martie 2016 se pot depune până marţi, 3 mai 2016. „Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru” – precizează reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad. Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare. Cererile de plată se depun însoţite de mai multe documente specifice, pe sectoare. Indiferent de sectorul pentru care se solicită ajutor, solicitanţii depun şi declaraţia pe propria răspundere cu privire la încadrarea în categoria „firme în dificultate”, dacă au survenit modificări faţă de cea iniţială.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !