Testare a sistemului RO-ALERT pe raza județului Arad

De Ioana Costas
Reactualizat la:
Testare a sistemului RO-ALERT pe raza județului Arad
Începând de joi, 18 iulie, va avea loc o rundă de testări ale sistemului RO-ALERT. Populația este sfătuită să nu se panicheze.

ARAD. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad informează că, la nivelul județului Arad, în perioada 18-30 iulie, în intervalul orar 9:00-12:00, se vor transmite mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT. Astfel, joi, 18 iulie, cei care se află în zona orașului Chișineu Criș vor primi un sms de tip RO-ALERT; vineri, 19 iulie, acest tip de mesaj va fi trimis către cei care se află în zonele Săvârșin, Birchiș, Bata; luni, 22 iulie, RO-ALERT va viza zonele Seleuș, Şicula, Cermei, Ineu, Beliu, Hășmaș, Bocsig, Cărand, Archiș, Ignești, Sebiș, Bârsa, Dieci, Buteni, Şilindia, Pâncota, Târnova, Tauț, Chisindia și Almaș; marți 23 iulie, sms-ul de tip RO-ALERT se va transmite către o zonă prin desenarea unui patrulater rezultat din intersecția punctelor a trei localități, și anume: Tauț-Chisindia-Buteni, Târnova-Pâncota-Seleuș, Ghioroc-Vladimirescu-Covăsânț, Conop-Ususău-Bârzava; miercuri, 24 iulie, mesajul va fi trimis către toate unitățile administrativ teritoriale (UAT) aflate la limita județului, respectiv care se învecinează cu celelalte județe, la granița cu Ungaria: Nădlac, Peregu Mare, Pecica, Iratoșu, Dorobanți, Curtici, Macea, Grăniceri, Pilu, Zerind, Mișca, Apateu, Craiva, Hășmaș, Archiș, Igneşti, Moneasa, Dezna, Dieci, Gurahonț, Vârfurile, Hălmăgel, Hălmagiu, Pleșcuța, Petriș, Săvârșin, Birchiș, Bata, Ususău, Șiștarovăț, Lipova, Zăbrani, Frumușeni, Șagu, Vinga, Secusigiu, Semlac şi Șeitin.
În același interval orar se va transmite un mesaj către toate unitățile administrativ teritoriale aflate într-un cerc cu raza de 5 km poziționat astfel încât cercul să nu se intersecteze cu UAT-urile menționate, iar joi, 25 iulie, vineri, 26 iulie și marți, 30 iulie, mesajul de tip RO-ALERT va fi transmis către întreg județul Arad.

Mesajul

Populația este rugată să nu se panicheze în momentul primirii alertei, fiind vorba doar despre un test, fapt menționat și în mesaj. „Telefoanele configurate pentru recepţia mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj <<TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție>>”. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Setări

Ce trebuie să faceți pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT pe telefonul mobil? Reprezentanții ISU Arad, explică: „Pentru a primi mesajele transmise de IGSU şi structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !