Teze cu probleme şi nu numai

1Comentariu
ARAD - Prof. Dănuţ Ieneşescu, liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ, ne scrie un articol despre tezele cu subiect unic:

În această perioadă sunt în plină desfăşurare tezele cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, acţiune la care participă un număr însemnat de cadre didactice. Din păcate, aşa cum s-a întâmplat şi în alte ocazii asemănătoare, colegii noştri încă nu ştiu dacă vor fi plătiţi, şi dacă da, cum anume.

Metodologia de organizare şi desfăşurare a tezelor cu subiect unic precizează că „Modalităţile de plată sunt stabilite prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului”, ordin care, nu ştim din ce motive, întârzie să apară.

Din acest motiv, Sindicatul Democratic Învăţământ Arad se alătură Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi solicită imperativ, emiterea de urgenţă, după consultarea sindicatelor reprezentative la nivel de ramură învăţământ, a ordinului privind plata cadrelor didactice care participă la activităţile comisiilor nominalizate pentru desfăşurarea tezelor cu subiect unic.

Având în vedere numeroasele sesizări primite de la membrii noştri de sindicat prin care şi-au exprimat nemulţumirile în legătură cu această stare de fapt, considerăm că există riscul ca buna desfăşurare a tezelor unice să aibă de suferit.

Datorită tot mai multor nemulţumiri acumulate în ultima perioadă de timp determinate de modificarea art. 12 din Legea nr. 130/1996 privind contractul colectiv de muncă, în sensul interzicerii dreptului organizaţiilor sindicale care reprezintă salariaţii bugetari de a mai negocia salariul de bază, sporurile, indemnizaţiile, premiile şi alte drepturi de personal, precum şi faptului că salariul minim pe economie solicitat de sindicate nu a fost acceptat de Guvernul României.

Toate acestea au determinat confederaţiile sindicale reprezentative să picheteze, în data de 12.12.2007, între orele 11-12, prefecturile din ţară. La aceste acţiuni vor participa şi reprezentanţi ai Sindicatului Democratic Învăţământ Arad.

De asemenea, alături de F.S.L.I. Bucureşti, susţinem elaborarea unui proiect de ordonanţă de urgenţă, care să fie înaintat Guvernului spre aprobare, şi în care să se prevadă posibilitatea de a se achita în luna decembrie, în limita fondurilor disponibile, drepturile salariale aferente lunii decembrie şi premiul anual pentru anul 2007.

Prof. Dănuţ Ieneşescu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor