Timişenii vin spre noi, noi vrem să mergem spre ei

De Alin Gherasim
2Comentarii
Timişenii vin spre noi, noi vrem să mergem spre ei
Un drum care leagă judeţele Arad şi Timiş, drum care nu a văzut niciodată asfaltul, intră în modernizare în Timiş. Noi aşteptăm.

Drumul dintre satul Lucareţ, din judeţul Timiş, şi limita cu judeţul Arad intră în modernizare. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care a anunţat faptul că drumul de piatră, care nu a fost asfaltat niciodată, va fi asfaltat cu aproximativ nouă milioane de lei, bani de la Guvern. Teoretic, pentru ca acest drum să fie utilizat, şi bucata lui din judeţul Arad ar trebui să intre în modernizare. Numai că timişenii vin spre noi, dar noi aşteptăm un semn de la Guvern. Teoretic, pentru ca locuitorii din judeţele Arad şi Timiş să aibă o legătură rutieră modernă, pe lângă drumul Lucareţ-limită de judeţ Arad, ar trebui modernizat şi drumul Lipova-Şiştarovăţ-Cuveşdia-limită de judeţ Timiş, aflat pe raza judeţului nostru. Întrebat dacă şoseaua nouă din Timiş va avea o continuare şi în Arad, Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a declarat că, în acest moment, aşteptăm un semn de la Guvern pentru a putea da drumul licitaţiei pentru modernizarea şoselei din sudul Mureşului. “Acest segment de drum, respectiv Lipova-Şiştarovăţ-Cuveşdia-limită de judeţ Timiş, a fost depus pentru finanţare cu fonduri europene nerambursabile la ADR Vest, alături de alte două proiecte, respectiv închiderea inelului de centură a municipiului Arad şi drumul Mişca-Apateu-Berechiu. Proiectele au fost declarate eligibile de ADR Vest, numai că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu ne permite să organizăm licitaţia. Stăm după o semnătură de la Guvern, atât. Pe zona de vest a ţării nu au fost cheltuite toate fondurile din POR 2014-2020 alocate infrastructurii rutiere. Cu toate acestea, Ministerul Dezvoltării nu ne permite să lansăm licitaţii pentru cele trei proiecte enumerate mai sus”, a declarat Sergiu Bîlcea. Acesta a mai specificat faptul că s-a făcut tot ce a depins de Consiliul Judeţean Arad. Acum se aşteaptă un semn de la Guvern.

Licitaţie suspensivă

Bîlcea a vorbit şi despre posibilitatea organizării unei licitaţii suspensive. “Noi avem pregătită toată documentaţia pentru a scoate la licitaţie cele trei proiecte depuse la ADR Vest. Chiar ne-am gândit să organizăm licitaţii suspensive în acest caz. Aşa am câştiga foarte mult timp”, a spus vicepreşedintele CJA. Practic, licitaţia suspensivă înseamnă că autoritatea contractantă, în acest caz Consiliul Judeţean, organizează licitaţia fără a avea, pentru moment, semnat contractul de finanţare pentru fonduri europene. Licitaţia îşi urmează cursul firesc, se stabileşte un câştigător, iar, în momentul în care fondurile europene devin disponibile, CJA dă ordinul de începere a lucrărilor, iar de abia atunci constructorul intră în şantier. În acest fel, s-ar câştiga timpul care, altfel, se scurge de la semnarea contractelor de finanţare şi până la organizarea licitaţiei şi stabilirea unui câştigător. “Noi estimăm că, cel târziu anul viitor, vom primi finanţare pentru cele trei proiecte depuse la ADR Vest”, a mai completat Sergiu Bîlcea.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor