Timişorenii ne desenează pista

4Comentarii
Timişorenii ne desenează pista
ARAD – Studiul pentru pista de biciclişti de pe faleză va fi realizat de o firmă din Timiş.

O firmă din Timişoara a câştigat contractul de realizare a Studiului de Fezabilitate „Amenajare piste de biciclişti pe Faleza Mureş”, contract scos la licitaţie de Primărie. La licitaţie s-au înscris trei firme, câştigătoare fiind declarată, la nici jumătate din preţul pe care Primăria l-a pus la bătaie, firma SC Drum Proiect SRL din Timişoara. Firma va oferi, în schimbul a 74.900, servicii de arhitectură, servicii de inginerie specializată şi servicii de inginerie integrată, servicii de proiectare urbanistică şi peisagisitică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, servicii de testări şi analize tehnice.

Subtraversează autostrada

Ambiţiosul proiect vizează construirea unei piste de biciclişti care să urmeze traseul falezei Mureşului. Pista se va întinde pe o lungime de mai mulţi kilometri, între cartierul Micălaca şi zona Trei Insule. Potrivit cerinţelor Primăriei, proiectul trebuie să aibă în vedere amenajări la standarde europene, cu semnalizare rutieră, locuri de popas, canalizare pluvială etc.

Proiectul vizează realizarea de „lucrări de amenajarea/construire a pistelor de biciclişti pe faleza râului Mureş, începând de la intersecţia străzilor Gheorghe Magheru şi Al Stamatiad (cartier Micălaca) şi până la Trei Insule, urmând traseul falezei râului Mureş prin zona centrală a municipiului, cartierul Alfa şi subtraversând traseul centurii ocolitoare (autostrada Arad – Timişoara)”. Totodată, se prevede realizarea de lucrări de amenajare, amplasare, sau construire a tuturor spaţiilor şi dotărilor necesare folosirii în mod civilizat a pistelor, şi anume: „semnalizarea rutieră corespunzătoare a pistelor, mijloace  de evacuare a apelor pluviale, amenajarea unor locuri de popas dotate cu rastele pentru biciclete şi cu băncuţe pentru biciclişti, coşuri pentru colectarea gunoiului stradal etc., toate acestea urmând să fie alese astfel încât să se integreze în arhitectura zonei unde urmează a se amplasa şi pe cât posibil să fie realizate din materiale naturale”. Durata de realizare a investiţiei este de maxim şase luni calendaristice.

               

Trei ani?

Cel puţin deocamdată, realizarea efectivă a pistei de biciclişti mai are de aşteptat. În principiu, potrivit spacialiştilor, de la stadiul de Studiu de Fezabilitate până la materializarea efectivă a proiectului durează circa trei ani.

A.B.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor