Ţine cu dinţii de Primăria Sebiş

De Alin Gherasim
3Comentarii
Ţine cu dinţii de Primăria Sebiş
Viceprimarul cu atribuţii de primar al Sebişului, Radu Demetrescu, vrea neapărat să rămână primar, chiar dacă şi-a pierdut acest drept.

ARAD. În luna iunie a acestui an anunţam faptul că Primăria Sebiş a fost „decapitată”. După ce primarul Gheorghe Feieş a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care l-a găsit în incompatibilitate, acelaşi lucru l-a păţit şi Radu Demetrescu, viceprimarul oraşului care a preluat „frâiele” primăriei, după debarcarea lui Feieş. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în ambele cazuri, că ANI a avut dreptate în rapoartele întocmit pe numele celor doi aleşi. Numai că, spre deosebire de Feieş, Demetrescu vrea neapărat să deţină, în continuare, prima funcţie în Sebiş.

După sentinţa Înaltei Curţi, prin care vicele cu atribuţii de primar şi-a pierdut funcţia, acesta nu se dă bătut şi încearcă din răsputeri să rămână şef în primărie. În data de 25 septembrie, la Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie a fost format un nou dosar prin care Demetrescu încearcă, pe o cale extraordinară de atac, să desfiinţeze raportul celor de la Integritate. Chiar dacă sentinţa din luna iunie a Instanţei Supreme este definitivă, ea poate fi atacată pe căi extraordinare. Asta a făcut şi Radu Demetrescu, care a deschis un proces aflat în stadiul de contestaţie în anulare. Asta după ce, în alt proces, a ridicat mai multe excepţii de neconstituţionalitate şi a cerut sesizarea Curţii Constituţionale. Judecătorii Înaltei Curţi au acceptat această cerere, dar nu au aşteptat un răspuns pentru a da sentinţa în cazul lui Demetrescu. Exact de acest lucru se leagă acum viceprimarul cu atribuţii de primar al Sebişului.

La anul

După cum se ştie deja, termenele la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt unele lungi. Drept urmare, procesul lui Demetrescu ar urma să se judece în luna aprilie a anului viitor, cu două luni înainte de alegerile locale. Se pare că miza, pe lângă tentativa de a rămâne primar al Sebişului, o reprezintă şi alegerile locale din 2020. Pentru că, dacă rămâne cu „ştampila” de incompatibilitate, Radu Demetrescu nu va putea nici măcar să candideze la anul. Aşa că ar putea ieşi cu totul din administraţie, dacă nu reuşeşte cumva să demonteze sentinţa Înaltei Curţi.

Un ordin

Atât Demetrescu, cât şi Mircea Jichici, primarul din Lipova, ori Florin Farcaşiu, primarul din Tîrnova, au fost declaraţi incompatibili de către ANI şi au pierdut definitiv procesele. În toate cazurile menţionate mai sus, se aşteaptă un semnal din partea Prefecturii Arad, care trebuie să emită ordine prin care cei enumeraţi mai sus să fie daţi afară de pe funcţii. Deocamdată, prefectul Florentina Horgea nu pare să se grăbească în aceste cazuri. Chiar dacă, pentru moment, trei primării din judeţ sunt conduse de oameni care şi-au pierdut oficial şi definitiv dreptul de a rămâne în fruntea instituţiilor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor