Tineretul, finanțat de CMCA

De Eugen Rogojan
2Comentarii
Tineretul, finanțat de CMCA
Puțin peste opt sute de mii de lei au fost alocați proiectelor de tineret, învăţământ și recreere de către Centrul Municipal de Cultură Arad (CMCA) proiectelor depuse.

S-au afișat rezultatele selecției de proiecte și în cadrul programului „Tineret, Învățământ și Recreative 2017”, prima sesiune, prin care Primăria Municipiului Arad (prin CMCA) oferă finanțări nerambursabile asociațiilor și instituțiilor interesate.

69 de proiecte au fost depuse, dintre acestea 15 nereușind să întrunească punctajul minim necesar finanțării. Eligibile au fost organizațiile neguvernamentale și instituțiile ce activează în mod special în domeniul activităților de tineret.

Vârful piramidei

Dacă în cazul proiectelor din categoria „Cultură”, cea mai mare sumă alocată unui proiect a fost de 100.000 Lei, în cazul proiectelor de tineret, învățământ și recreere, „vârful piramidei” a fost de 60.000 Lei (din totalul de 72.000 necesari implementării), aceștia fiind alocați proiectului „Rezidență artistică și internship pentru tineri”, inițiat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală.

Tot în „partea de sus” se află și „Red Run 2017”, proiect al Centrului Județean de Voluntariat Arad, proiect finanțat cu 40.000 Lei. Acesta este urmat de „Transilvania Fitness Festival”, finanțat cu 31.500 Lei și „Educație temeincă pentru un mediu înconjurător durabil”, finanțat cu 30.000 Lei. Restul proiectelor finanțate nu au depășit suma de 25.000 Lei.

Fără finanțare

Printre proiectele ale căror finanțări au fost respinse ca urmare a neîntrunirii punctajului minim necesar se numără și „Proiectul tinerilor antreprenori”, depus de Organizația Tinerilor cu Inițiativă Filiala Arad, „Pro Civica”, proiect depus de Asociația pentru Protecția Mediului, Turism și Educație, dar și „Cursa moșilor de Crăciun”, proiect depus de Asociația Centrul de Excelență Arad. În total, pentru 15 proiecte depuse de opt asociații au fost respinse finanțările de către CMCA, din cauza faptului că nu au reușit să adune punctele necesare.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor