Tinerii îşi caută idile pe net

1Comentariu
Tinerii îşi caută idile pe net
ARAD – Adolescenţii de azi înţeleg tot mai greu cum ar fi viaţa fără Internet, fără să intre pe mess.

Fie că problematizăm sau ba, timpurile când un băiat mergea să ceară voie părinţilor fetei pentru a ieşi la un film împreună cu aceasta, ca apoi să o conducă şi să o predea „în bună regulă”, au apus demult. Legăturile pe care le creează sunt de cele mai multe ori virtuale. Curiozitatea ne-a împins să discutăm cu câteva fete şi băieţi, care au răspuns întrebărilor referitoare la noile cunoştinţe realizate pe net.

„La 16 ani am intrat să-mi fac prieteni pe net. Cu un băiat m-am întâlnit pentru că a vorbit frumos, am făcut schimb de numere de telefon. Când a început să vrea mai mult, m-am oprit”, V.L., 17 ani, („M. Nicoară”). „Am cunoscut un băiat pe chat, mi-a dat întâlnire şi ne-am întâlnit. Nu exista atracţie fizică cum credeam, aşa că nu am mai continuat. Mulţi îşi formează o identitate falsă şi e periculos, n-ai de unde să şti, mergi pe încredere”, M.M, 17 ani, („M. Nicoară”). „Băieţii de net intrau în discuţie şi treceau direct la subiect. Nu ţineau cont de părerea mea, ei cereau imediat poze cu mine. Am o prietenă care s-a căsătorit aşa”, F.M., 18 ani (Dimitrie Ţichindeal).

Băieţii tratează lucrurile mult mai superficial: „Încerc să fiu cât mai relaxat când agăţ o fată şi mă gândesc că nu e singura din lume, dacă nu merge, vine alta”, Anonim, 18 ani („M. Nicoară”). „Vorbim despre chestii banale petrecute într-o zi. Când nu intru pe chat, îi simt lipsa”, V.L., 16 ani, („E. G. Birta”).

Atât de prezent, calculatorul ţine, de multe ori, loc de mamă sau de tată care, stresaţi de problemele zilnice, mai mult sau mai puţin reale, uită să mai stea de vorbă cu proprii copii. Mulţi tineri nu înţeleg de ce părinţii lor sunt atât de neînţelegători, nu se adaptează timpului de acum şi nu caută să le priceapă preocupările. Din păcate, mulţi părinţi nici nu-şi pun asemenea întrebări, astfel că puntea de comunicare rămâne suspendată undeva în aer, sau între generaţii.

L.F.

1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor