Tinerii şi proiectele europene

Imbold pentru a renunţa la apatie şi a trece la acţiune pentru dezvoltarea comunităţii.

Fiscut - Asociaţia de Tineret Fiscut în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean Arad, derulează proiectul „Tinerii, investiţii pentru viitor“, proiect care îşi propune să fie un început în imboldul dat tinerilor de a renunţa la apatie şi a trece la acţiune, prin contribuţia la dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

Formaţi să atragă fonduri UE

Iniţiatorii proiectului au avut la bază creativitatea, ca o caracteristică importantă a tinerilor şi au mizat pe valorificarea acesteia în procesul de dezvoltare a comunităţii. Pornind de la premisa că tineretul reprezintă o resursă importantă pentru viitorul comunităţilor locale, proiectul derulat de tinerii de la Fiscut este punctul de start în formarea resurselor umane.

„Tinerii participanţi la acest proiect vor fi formaţi, în cadrul unui curs, în vederea atragerii de fonduri nerambursabile, scrierea cererilor de finanţare, coordonarea şi implementarea cu succes a proiectelor. Am ales două modele de cerere de finanţare mai simple, dar dacă se va obţine finanţarea, se va repeta experienţa şi în cea ce priveşte implementarea proiectelor“, a precizat prof. Cosmin Suciu, coordonatorul proiectului.

Proiectul este considerat un început în derularea unor proiecte mai mari ca accesarea fondurilor structurale, organizaţiile care vor putea pune în practică cele învăţate fiind: Asociaţia de Tineret Fiscut, Şcoala Fiscut, Primăria Şagu.

P.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !