Tirania cifrelor

1Comentariu
ARAD – S-a discutat la un moment dat şi despre creşterea numărului de ore pe norma didactică, o altă posibilitate de reducere a numărului de profesori.

Un calcul simplu indică faptul că la la o normă medie de 18 ore dacă mai adaugăm încă două ore, deci 20 ore, înseamnă la nivelul judeţului Arad (unde sunt în jur de 5000 norme didactice) o reducere cu 400 de norme. Efectul imediat ar fi dispariţia posturilor vacante, deci titularizabile.

Numărul de profesori pensionari este, în acest an şcolar, pe tot judeţul de 52 de cadre didactice la care se mai adaugă 64 de cadre didactice asociative (mai au şi un alt loc de muncă) iar titularii, plătiţi şi la plata cu ora sunt 162. Numărul de suplinitori este în jur de 1000 din care necalificaţi sau în curs de calificare sunt doar 33.

M.A.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor