Tîrnova, fapte şi proiecte

De Simion Todoca
5Comentarii
Tîrnova, fapte şi proiecte
© Florin Farcaşiu Foto: JA
Primarul Florin Farcaşiu a dat raportul după un an de la începutul noului mandat.

Primarul Comunei Tîrnova, Florin Farcaşiu, vicepreşedinte al PNL Arad, a organizat o conferinţă de presă, alături de consilierul judeţean Simona Stan. Edilul a vorbit despre realizările în anul scurs de la preluarea noului mandat (proiecte finalizate şi în desfăşurare) dar şi despre proiectele pentru perioada următoare. Pe scurt, câteva dintre realizări: un punct sanitar funcţional, cu personal calificat în satul Dud; asfaltări de străzi în toate satele, minimum 1 Km în fiecare; reabilitare de drumuri comunale; capelă mortuară; două poduri peste Valea Mare; renovarea şcolii din Tîrnova etc. În curs de realizare: şcoala din Agrişu Mare; amenajare parcări în sate; amenajarea centrului istoric; reţele de apă şi electricitate; teren de sport şi altele. Sunt deja depuse foarte multe proiecte pe toate programele disponibile, ţinte fiind infrastructura, reţelele de apă, iluminat, dar şi extinderea sediului Primăriei etc.

După un record trist

De fapt, spune Farcaşiu, prima realizare este aceea pe care PNL Tîrnova şi-a trecut-o în cont la alegerile locale: a câştiga primar, viceprimar şi 10 consilieri din totalul de 15, ceea ce face ca administraţia comunei să fie una liberală. O victorie care a venit după un nedorit record: trei ani şi jumătate comuna nu a avut Consiliu Local, pentru că Guvernul de la acea vreme nu s-a sinchisit să respecte legea, care spune că Guvernul trebuie să organizeze alegeri parţiale după cel mult 90 de zile de la dizolvarea Consiliului Local. Chiar şi aşa, cetăţenii au fost mulţumiţi de prestaţia Primăriei, chiar dacă în acea lungă perioadă a funcţionat în regim de avarie. Dovadă, rezultatele la vot.

„Nu sunt preşedinte CJA”!

În mod paradoxal, spune Farcaşiu, unii locuitori din Agrişu Mare se declară cei mai nemulţumiţi, cu toate că în anul care a trecut din noul mandat satul a fost „campion” la proiecte realizate. Nemulţumirile sunt legate în special de starea unor drumuri judeţene care străbat comuna, numai că, spune Florin Farcaşiu „Eu nu sunt şi nici nu vreau să fiu preşedintele Consiliului judeţean. Aceasta nu înseamnă că nu am făcut demersuri şi am primit asigurări că şi aceste drumuri vor fi reabilitate”. Dacă nu, spune edilul, acele porţiuni de drum judeţean pot fi transformate din nou în drumuri comunale, cum erau înainte, iar Primăria le va reabilita, ca şi pe celalte. În conferinţa de presă, Farcaşiu a răspuns unor întrebări punctuale, demontând acuzaţiile care i-au fost aduse de către unii cetăţeni nemulţumiţi, care l-au criticat în presă. Evident, cetăţeni de altă culoare politică.

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor