Titularizare 2018: 74 de profesori arădeni au lipsit de la proba scrisă

De Eugen Rogojan
4Comentarii
Titularizare 2018: 74 de profesori arădeni au lipsit de la proba scrisă
Pe 11 iulie a avut loc proba scrisă a concursul de ocupare a posturilor vacante în învățământ. Peste 600 de arădeni s-au înscris la examen.

La nivelul județului Arad, s-au înscris inițial aproape 700 de candidați, 71 retrăgându-se ulterior, din motive personale. În urma inspecției speciale sau a probei practice, după caz, 365 de candidați au obținut nota zece, în timp ce nouă dintre ei au avut sub nota 7.

Proba scrisă

La proba scrisă, desfășurată miercuri, 11 iulie, au fost înscriși 604 candidați, examenul desfășurându-se la Colegiul Național „Moise Nicoară” și la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”. Dintre aceștia, 74 au ales să nu se prezinte în sălile de examen, ratând astfel ocazia de a deveni titularii unui post în învățământ.

Note minime

Titularizarea reprezintă angajarea unui profesor, pe o perioadă nedeterminată, într-o școală. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială în profilul postului.

Rezultate și repartizare

Primele rezultate la examenul de titularizare vor fi afişate pe 17 iulie, la sediiul IȘJ Arad şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestaţiile se vor depune la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean Arad în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, și pe 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediul IȘJ Arad şi pe titularizare.edu.ro în data de 24 iulie. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează într-o şedinţă publică ce va fi organizată de către Inspectoratul Școlar pe 26 iulie.

Peste 31 de mii

Examenul a fost susținut, la nivel național, de peste 31.000 de candidați, fiind însă disponibile doar 4.493 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată, 1.148 dintre acestea fiind în mediul rural. Proba scrisă a fost suținută în 87 de centre de examen din toată țara. Lucrările vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel național.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor