Titularizareea, la Arad: 88 de candidați s-au speriat de subiecte

De Eugen Rogojan
1Comentariu
Titularizareea, la Arad: 88 de candidați s-au speriat de subiecte
611 candidați au avut dreptul de participare la examenul de titularizare în învățământ, însă 69 au absentat și 88 s-au retras după ce au văzut subiectele.

Din cei 611 candidați cu fișe de înscriere valide și inspecțiile la clasă realizate, așadar cu drept de participare la examenul scris de titularizare în învățământ, doar 454 au predat lucrările la finalul celor patru ore pe care le-au avut la dispoziție. 69 au ales să nu se mai prezinte în sala de examen, cu toate că au trecut de inspecția la clasă, iar alții 88 s-au retras „din motive personale”, după ce au primit subiectele. Așadar, aproximativ 16% dintre cei prezenți în sălile de examen s-au „speriat” de subiectele primite și au ales să amâne examenul până data viitoare. Nu au existat lucrări anulate și nici candidați eliminați.

Proba scrisă a examenului de titularizare s-a desfășurat pe 17 iulie, la Colegiul Național „Vasile Goldiș”, rezultatele urmând a fi afișate pe 23 iulie, marți. Candidații vor putea depune, pe 23 și 24 iulie, contestații, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iulie, urmând ca pe 31 iulie să se realizeze repartizarea candidaților cu media de repartizare minim 7, pe posturi didactice sau catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

Conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Educației Naționale, la nivelul județului Arad sunt disponibile 114 posturi didactice cu normă întreabă. Cele mai multe sunt în mediul rural, în timp ce în cazul celor din mediul urban, majoritatea sunt la instituții cu profil vocațional sau cu limba maternă alta decât româna. Există și 306 posturi disponibile pentru contracte pe perioadă determinată, dar și peste o mie de posturi incomplete.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor