Toaletă de 34 de mii de euro la Arad

19Comentarii
Toaletă de 34 de mii de euro la Arad
CFR și-a propus să modernizeze un grup sanitar destinat angajaților cu aproximativ 34 de mii de euro.

Este vorba despre un grup sanitar aflat în zona Depoul de Locomotive Arad, ce va deservi angajații companiei de transport feroviar. Cu o suprafață utilă de mai puțin de 24 de metri pătrați, clădirea este împărțită în șase grupuri sanitare. Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Timișoara a lansat o licitație prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, prin care caută un executant al lucrărilor de „modernizare, reabilitare și refuncționalizare” a grupului sanitar, lucrare pentru care CFR este dispus să scoată din buget peste 160 de mii de lei cu tot cu TVA, adică peste 34 de mii de euro.

Ce se va întâmpla de banii aceștia? „Învelitoarea și șarpanta se vor desface, împreună cu toate finisajele interioare și exterioare, se va demonta toată tâmplăria, se va realiza la nivelul solului un strat compus din polistiren și șapă, urmând a se placa cu plăci ceramice”, iar pereții interiori vor fi demolați și înlocuiți cu zidărie nouă, iar pereții exteriori vor fi termoizolați cu polistiren expandat. „La interior, pereții se vor placa cu plăci ceramice”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Ferestrele și ușile vor fi de termopan, iar în jurul clădirii vor fi turnate trotuare din beton armat.

De asemenea, se vor înlocui instalațiile electrice și cele sanitare, urmând a fi montate șase closete, două pisoare și două lavoare. Iar toate aceste lucrări vor scoate din bugetul companiei de căi ferate în jur de 34 de mii de euro. Făcând un calcul simplu, aflăm că sucursala timișoreană a CFR-ului este dispusă să modernizeze o toaletă cu peste 1.400 de euro metrul pătrat. Termenul limită până la care companiile vor putea depune oferte de preț este ziua de 5 septembrie 2019, urmând ca lucrările propriu-zise să se realizeze în termen de patru luni de la semnarea contractului.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor