Toboganul a fracturat diplomaţia

68Comentarii
Toboganul a fracturat diplomaţia
LIPOVA – Primarul Marius Jurcă a iscat un conflict diplomatic cu parlamentarul german Susanne Kastner, musafir la Lipova.

Prim ministrul  Emil Boc şi înalţi demnitari şi membri ai corpurilor diplomatice române şi germane, precum şi presa germană vor primi o scrisoare prin care  Susanne Kastner, reclamă modul în care primarul din Lipova, Marius Jurcă a tratat delegaţia germană în timpul vizitei în oraşul de pe Mureş.

Spicuim  din cuprinsul scrisorii, redată integral în „Jurnalul Naţional”: „ La 9.04.2009 a avut loc o primă întâlnire în Primăria Lipova, în cursul căreia doamna Kastner s-a oferit să doteze două locuri de joacă publice din oraş cu echipamente de joc noi. La această primă întâlnire, domnul primar Jurcă a vorbit aproape tot timpul la două telefoane mobile în timp ce şi radioul din încăpere era pus în funcţiune. La rugămintea doamnei Kastner de a se da radioul mai încet, primarul Jurcă a spus că radioul trebuie să rămână dat tare pentru că telefoanele sale sunt ascultate….A treia întâlnire, la 05.06.2009, ora 15:00, la Primăria oraşului Lipova, dar din păcate fără preşedintele Consiliului Judeţean şi fără prefect. Chiar primarul Jurcă a transmis prin viceprimar că îşi cere scuze, dar nu poate fi prezent la întâlnire deoarece are programată în aceeaşi zi o întâlnire cu fosta lui clasă de liceu. Neaşteptat, a intrat primarul Jurcă şi a atras întreaga «discuţie» asupra sa. El i-a reproşat doamnei Kaster că se amestecă «din afară» în lucruri care sunt de competenţa sa ca primar şi că el personal nu ar fi fost consultat deloc până în prezent. Când doamna Kastner l-a contrazis, s-a ajuns din partea lui la jigniri impertinente şi la un ton ţipat. În acel moment, «discuţia» a fost întreruptă imediat de delegaţia doamnei Kastner”.

 
Apărarea lui Jurcă
Contactat telefonic, primarul Jurcă, vădit nedumerit de amploarea pe care a luat-o „mica discuţie”, ne-a declarat: „Dânsa poate să facă ce vrea, nu pot eu să o opresc. Nu cred că asta ar implica o dispută diplomatică. Sincer să fiu, eu mă aşteptam ca dânsa să vină cu proiecte serioase, pe fonduri structurale, nu cu două tobogane. Şi mă aşteptam la o delegaţie serioasă, am fost sunat de la Consulat că va veni cu un ministru şi a venit cu soţul şi cu un translator, nici nu a fost o delegaţie oficială”. Întrebat dacă ştie cine este doamna Kastner, primarul a replicat „La noi are o casă de copiii, dar dacă este cine ziceţi că este (vicepreşedintele Parlamentului german) ar fi trebuit să vină cu proiecte serioase, nu cu investiţii în locuri de joacă de două mii de euro. Eu nu sunt ca ceilalţi primari, Lipova poate merge înainte şi fără cele două tobogane”. Cât despre relaţiile viitoare cu diplomatul german „Dacă s-a iritat pentru atâta lucru, atunci ce se întâmplă dacă am avea discuţii pe probleme mai serioase… ” , care probabil nu vor mai fi.
 
Notorietate
Susanne Kastner este vicepreşedintele Parlamentului german,
cetăţean de onoare al oraşului Lipova şi deţine Ordinul de Merit al României.
M.A.68Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor