Țolea îi răspunde lui Tripa: „CJ nu este parte în contractul dintre Retim și cetățeni”

De Diana Dutu
5Comentarii
Țolea îi răspunde lui Tripa: „CJ nu este parte în contractul dintre Retim și cetățeni”
„Este un proiect al judeţului, toţi trebuie să contribuim la reuşita acestuia”, spune Adrian Ţolea, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Jud. Arad”.

După ce deputatul PSD Arad, Florin Tripa, a acuzat deunăzi conducerea Consiliului Judeţean că a încheiat în defavoarea arădenilor contractul de salubrizare cu RETIM, Adrian Ţolea, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Jud. Arad”, face câteva precizări.

„Domnul deputat Florin Tripa dă dovadă, încă odată, de un derapaj, de logică dar şi juridic. Consiliul Judeţean nu este parte în contractul dintre firma câştigătoare a licitaţiei şi cetăţeni, asociaţii de proprietari şi agenţii economici. Consiliul Judeţean gestionează proiectul de colectare selectivă a deşeurilor, alături de toate primăriile din judeţ, şi urmăreşte ca acest proiect să fie viabil, pentru a-şi atinge scopul. Desigur, există un disconfort legat de preluarea pubelelor şi a compostoarelor de către cetăţeni dar, aşa cum am subliniat, sistemul este perfectibil, nu perfect. Îmi doresc ca acesta să fie cel mai mare inconvenient, ca odată cu preluarea pubelelor, proiectul să se desfăşoare fără alte probleme. În această ecuaţie mă intrigă poziţia domnului deputat Tripa. Nu doresc să fiu ironic, dar dumnealui nu vede pădurea din cauza copacilor. Cred că preocuparea noastră, a tuturor, ar trebui să fie implementarea proiectului. Să convingem arădenii de utilitatea unui sistem de colectare a deşeurilor modern, să imprimăm o mentalitate nouă fiecăruia dintre noi. Nu doresc să intru în polemică cu domnul Tripa. Dumnealui, chiar dacă încă n-a înţeles, are altă menire. Arădenii l-au votat pentru a le reprezenta interesele la Bucureşti, în Parlamentul României”, a afirmat Adrian Ţolea, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Jud. Arad”.

„Proiectul, în grafic”

Calendarul de implementare a proiectului are următoarele repere: *data de operare pentru zona 1 este 23 aprilie; *pentru celelalte 4 zone s-a încheiat licitaţia, iar pentru 2 dintre staţiile de sortare de asemenea s-a semnat contractul; *cea de-a treia staţie urmează să fie de asemenea adjudecată în această lună când se finalizează licitaţia.

„Proiectul este în grafic, termenul limită de implementare a acestuia fiind sfârşitul anului. Cu atât mai mult este de neînţeles atitudinea unor politicieni care nu urmăresc interesele arădenilor ci doar oportunitatea de a-şi crea o imagine publică mizând pe micile inadvertenţe legate de punerea în practică a sistemului de colectare selectivă a deşeurilor în judeţul Arad”, a precizat Adrian Ţolea.

Deputatul PSD Florin Tripa acuză conducerea Consiliului Judeţean că a încheiat în defavoarea arădenilor contractul de salubrizare cu RETIM.„Conducerea liberală a Consiliul Județean Arad își manifestă încă o dată disprețul față de cetățeni, prin modul în care a încheiat acest contract de salubritate....5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor