Ţolea, victorie definitivă în procesul cu ADI Deşeuri

De Alin Gherasim
3Comentarii
Ţolea, victorie definitivă în procesul cu ADI Deşeuri
Curtea de Apel Timişoara a decis că Adrian Ţolea a fost dat afară ilegal.

Unul dintre războaiele dintre Adrian Ţolea, directorul ADI Deşeuri, şi chiar asociaţia pe care o conduce, respectiv ADI Deşeuri, a ajuns la final. După ce a câştigat, în primă fază, la Tribunalul Arad un proces, Curtea de Apel Timişoara a tranşat definitiv acţiunea, declarându-l câştigător pe Ţolea. Este vorba despre procesul în care directorul a contestat decizia Consiliului de Administraţie care a decis să îl dea afară. Scandalul a pornit în primăvara anului trecut, când master planul de deşeuri a fost implementat groaznic la nivelul municipiului Arad şi a celorlalte localităţi din zona 1. Mormane de gunoaie au stat pe străzi cu săptămânile, chiar dacă cei de la Retim au anunţat, anterior, că sunt pregătiţi să colecteze deşeurile din Arad. La acel moment, Consiliul de Administraţie al ADI Deşeuri a decis să îl dea afară pe directorul Adrian Ţolea, acesta fiind găsit vinovat pentru situaţia în care se afla oraşul. Numai că acesta nu a fost de acord cu măsura luată de cei din Consiliul de Administraţie şi a decis să atace în instanţă dispoziţia prin care a fost dat afară.

La Tribunal

În primă instanţă, Tribunalul Arad i-a dat dreptate directorului demis şi a hotărât ca acesta să fie repus pe funcţie. Acum, Curtea de Apel Timişoara a tranşat definitiv această luptă, după ce atât ADI Deşeuri, cât şi Adrian Ţolea au atacat cu apel decizia instanţei din Arad. „Respinge apelul declarat de către pârâta-apelantă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor din judeţul Arad în contradictoriu cu reclamantul-intimat Ţolea Adrian Florin. Admite apelul declarat de către reclamantul-apelant Ţolea Adrian Florin în contradictoriu cu pârâta-intimată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor din judeţul Arad. Schimbă în parte sentinţa primei instanţe în sensul că anulează decizia nr. 14/14.08.2018 de sancţionare disciplinară prin desfacerea contractului individual de muncă şi decizia nr.1/17.08.2018 de încetare a contractului individual de muncă. Menţine dispoziţiile sentinţei atacate care nu sunt contrare prezentei decizii, cu privire la reintegrarea apelantului-reclamant şi cu privire la obligarea intimatei-pârâte la plata drepturilor restante”, se arată în decizia Curţii de Apel Timişoara.

Mai vin procese

Acesta nu este, însă, singurul proces în care Adrian Ţolea se bate cu ADI Deşeuri şi cu organismele de conducere ale acesteia. Directorul a mai deschis şi alte procese în care cere dreptul de semnătură, maşină şi telefon de serviciu. Aceste solicitări aşteaptă decizia instanţei care este Tribunalul Arad.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor