Tom Ross îl aduce pe Suzi Quatro

Puţini îşi mai amintesc de formaţia Suzi Quatro, o trupă britanică celebră, cu hituri de Top Ten la începutul anilor 70′. De aceea, vestea că Paul Green, chitaristul de la Suzi Quatro, vine la Oradea pentru a cânta împreună cu Tom Ross poate să nu spună prea mult nici măcar celor care au urmărit cu atenţie muzica acelor ani.

Tom Ross, irlandez de origine, e un muzician extrem de sufletist, care nu şi-a uitat prietenii din tinereţe, chiar dacă de peste zece ani trăieşte în Oradea. Născut la Dublin, Tom povesteşte mereu cu mândrie despre vremurile intrate în legendă ale muzicii rock britanice din anii ’70. A cunoscut mulţi muzicieni care au devenit apoi nume de referinţă. Cu unii dintre ei a cântat pe scenă, ba chiar a participat şi la înregistrări.

Nu pierde nici un prilej de a intra în legătură cu câte un muzician din acele vremuri, cu care a cântat pe scenele lumii, sau doar l-a întâlnit ocazional, legându-i amintiri comune. Când poate, aduce pe câte unul la Oradea, în speranţa de a reînvia, atât cât îi permit vremurile, spiritul muzicii tinereţii sale.

Reîntâlnire cu Greenie

Anul trecut, un coleg comun l-a pus din nou în legătura cu Paul Green, cu care cântase împreună în The Ashley Ward Federation. S-au reîntâlnit anul trecut, la Londra. Paul lucra atunci cu Mick Taylor de la Rolling Stones şi era producător la London Road Studio. Au cântat din nou împreună, de dragul vremurilor trecute. Tom compusese câteva piese, lui Paul i-a plăcut materialul şi i-a propus să rămână şi să înregistreze un album. Zis şi făcut. Au realizat sub titulatura Tommy Ross With Greenie albumul „Freedom Road”, care e pe cale să iasă în aceste zile pe piaţă.

Concerte la Oradea

„Paul şi cu mine obişnuiam să facem jam-session-uri împreună seara, după ce terminam lucrul la album”, povesteşte Tom. „Am căzut de acord că vom încerca câteva gigs-uri (concerte ocazionale).” Aşa se face că prima săptămână din martie va fi şi prima lor apariţie împreună la Oradea.

Evenimentele la care vor cânta sunt doar pentru invitaţi, printre acestea fiind şi

Balul Clubului Lions. Dar Tom şi Paul ar dori să susţină şi un concert fără bilet de intrare. Clubul Blue Monday îi va găzdui joi seara, unde fanii lui Tom Ross vor fi cu siguranţă bucuroşi să-i asculte.

Puţină istorie rock

Tom Ross a cântat cu Paul Green în anii ’70, la Londra, în formaţia The Ashley Ward Federation. Paul a intrat în formaţie ca înlocuitor al lui Andy Powell, care plecase să formeze cunoscuta Wishbone Ash. Unul dintre membrii trupei, saxofonistul Oscar Stuart Blandamer, a compus marele hit „Darlin”, care mai târziu a fost interpretat şi de Frankie Millar şi Tom Jones, printre mulţi alţii.

La un moment dat, drumurile celor doi s-au despărţit. Tom a plecat să facă un album cu formaţia T2, iar Paul s-a dus la The Nashville Teens, care au avut un hit cu „Tobacco Road”. După aceea s-a alăturat trupei lui Suzi Quatro pentru câţiva ani, după care a cântat cu Brian Connolly de la Sweet.

Alţi muzicieni cu care a lucrat Tom Ross: Brian Johnson (ACDC), Damon Butcher (Humble Pie, Beautiful South), Pete Dunton (The Gun, T2), Keith Cross (T2/ Cross and Ross), Gino Washington and the Ram Jam Band, Archie Bell and the The Drells.

Tom a mai cântat cu diverse formaţii în deschidere la concertele lui Gary Moore, Marc Bolan (T. Rex), Ronnie Lane (Faces).

Alexandru Sereş

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !