Top 3 pentru Arad: alcool, cerșetori și urinatul în aer liber

De Valentin Goran
20Comentarii
Top 3 pentru Arad: alcool, cerșetori și urinatul în aer liber
Conform statisticilor Poliției Locale Arad pe martie, peste 1.000 de arădeni au fost sancționați cu 90.000 de euro pentru nerespectarea legilor.

Dacă luna februarie a adus după sine dublarea numărului de sancțiuni aplicate arădenilor de către polițiștii locali, luna martie continuă cam în același tempo. Pe scurt, conform statisticilor Poliției Locale Arad, în luna martie au fost rupte 1.023 de procese verbale de contravenție, față de 1.014 în februarie, respectiv 427 în ianuarie. Suma pe care arădenii sancționați o vor scoate din buzunare nu este deloc de neglijat: peste 400.000 de lei, adică aproximativ 90.000 de euro.

Topul rușinii

Dar haideți să vedem, concret, care sunt principalele lacune ale arădenilor atunci când vorbim de Ordine și Liniște Publică. Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică al Poliţiei Locale Arad au rupt 290 de procese verbale în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei, adică aproximativ 15.000 de euro. Din păcate, pe „primele locuri” se situează alcoolul, cerșetoria și injuriile plus satisfacerea nevoilor fiziologice pe domeniul public. Nu mai puțin de 113 arădeni care au consumat băuturi alcoolice pe spațiul public și care au de plătit, fiecare, câte 90 de lei vor fi „premiați cu aur” pe podiumul rușinii. Locul doi este dedicat celor 60 de cerșetori care ar trebui să plătească fiecare câte 120 de lei, în timp ce „bronzul” este oferit celor 43 de arădeni care fie au adresat injurii și expresii jignitoare altor arădeni, fie și-au satisfăcut nevoile fiziologice pe unde au apucat. Pentru că au înjurat şi pentru că nu au încercat să ajungă la o toaletă, fiecare va scoate din buzunare câte 240 de lei.

Fumat, prostituție și moloz

Ajungem şi la fumători. Nu mai puțin de 26 de arădeni vor plăti câte 76 de lei pentru că au fumat în spațiul public, în timp ce 18 femei au fost amendate cu câte 500 de lei, fiecare, pentru practicarea prostituției. Alți șapte arădeni au fost surprinși în timp ce își goleau camioanele pline cu moloz ori deșeuri în zone de la marginea municipiului, însă cei 1.000 de lei, așa cum am mai scris, sunt o adevărată bagatelă pentru ei. Alți cinci arădeni au fost sancționați, fiecare, cu câte 110 de lei pentru că și-au lăsat animalele nesupravegheate, aici vorbim de cai, porci, vaci etc.

Nu şi-au făcut curat

Polițiștii locali au mai rupt 9 amenzi arădenilor care nu și-au făcut curat în incintele proprii ori pe trotuare, cu câte 255 de lei, în timp ce nouă agenți economici au fost sancționați cu câte 2.000 de lei pentru că autocamioanele care le-au aprovizionat societățile depășeau limita maxim admisă de 3,5 tone în zona respectivă.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor