„Tradiție și umor”, la prima ediţie

De Vasile Filip
Reactualizat la:
„Tradiție și umor”, la prima ediţie
© Pe scena concursului FOTO: Radu Bulzan
Concurs de teatru popular și caricatură, desfăşurat ieri la Școala Gimnazială Nr. 5 Arad.

Înainte de a deveni Liceul Național de Informatică, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” și Școala Gimnazială Nr. 5 Arad au pus bazele unui proiect interesant care se vrea de durată: Concursul de teatru popular și caricatură „Tradiție și umor”.

Deși aflată la prima ediție, această competiție „altfel” s-a bucurat de o participare numeroasă, pe scena Școlii Gimnaziale Nr. 5 Arad urcând concurenți proveniți atât din școlile municipiului și județului Arad, cât și din județele Sălaj și Timiș, la care se adaugă Iași și Galați cu participare indirectă.

Toți participanții au fost minunați, iar juriul a avut o misiune dificilă. Și totuși, marele premiu a plecat spre cei mai buni – Școala Gimnazială din localitatea Preoteasa, județul Sălaj.

La fel de interesante au fost și creațiile de la secțiunea de caricatură unde copiii au dovedit, în egală măsură, talent, imaginație și – esențial – umor.

Felicitări în doi

Directorul Șc. Gim. Nr.5, prof. Maria Pașcalău, ne-a declarat: „Chiar dacă este prima ediție a concursului, noi considerăm că a fost o reușită și îi felicit pe această cale pe toți cei care au contribuit la realizarea acestei activități deosebite, elevi și profesori, reprezentanți ai instituțiilor partenere, membri ai juriului, organizatori”.

Iar director Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu”, prof. Laura Orban, consideră că: „Primul pas a fost mai greu, următorii – sperăm – vor intra în firescul cuvenit. Acum am primit dovada că școala are copii talentați, capabili să ducă mai departe bogatul tezaur prin care se afimă identitatea culturală și spirituală românească. Mulțumim, în egală măsură, tuturor celor care au făcut ca acest proiect să prindă viață și să fie un succes”

Râsete şi aplauze

Sala festivă a fost plină de culoarea frumoaselor costume populare românești, de râsetele și de aplauzele publicului numeros, care răsplătea replicile amuzante rostite de elevii interpreți ce au adus pe scenă graiul dulce strămoșesc al diferitelor arii etno-culturale reprezentate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !