Trafic cu probleme şi soluţii

8Comentarii
Trafic cu probleme şi soluţii
ARAD. Lipsa specialiştilor în management de trafic şi a pistelor de biciclişti, minusurile Aradului la capitolul „trafic”.

Final de proiect transfrontalier pe fonduri europene. Proiectul „Arad – Gyula. Dezvoltarea comună a reţelei de transport” a avut ca scop realizarea concepţiei reţelei de transport din zona intravilană şi extravilană a localităţilor Gyula şi Arad. În cadrul proiectului, Aradul a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 392.000 de euro, iar Primăria a avut o contribuţie de doar 8.000 de euro. Proiectul a avut ca prim rezultat palpabil realizarea, de către consultantul german, a masterplanului de trafic în municipiu.

Viceprimarul Levente Bognar a ţinut să sublinieze că rezultatele proiectului sunt deosebit de interesante. Printre concluziile studiilor realizate se numără măsurile ce trebuie luate de administraţie pentru a veni în sprijinul bicicliştilor. „Aradul este deficitar la capitolul piste de biciclişti”, a declarat viceprimarul.

Parteneriatul

Răzvan Popa, directorul executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei, a subliniat importanţa parteneriatului pe care Primăria l-a avut cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. „Acest proiect a implicat un efort mare al participanţilor. În acest caz, studenţii UAV au fost de un real folos, un sprijin în realizarea anchetelor”, a spus Popa.

Mariana Nagy, profesor universitar la UAV, a făcut câteva referiri privind rezultatele parteneriatului pe care Universitatea şi studenţii participanţi la proiect l-au avut cu primăria şi cu consultantul german. „Studenţii s-au implicat cu entuziasm pentru a face ceva pentru municipiul Arad şi au participat în număr mare. S-a lucrat într-o echipă”, a precizat Mariana Nagy, subliniind deschiderea spre colaborare a Universităţii şi pe viitor.

Două direcţii

Pentru viitor, Municipalitatea va lucra pe două direcţii: formarea de specialişti în managementul traficului, inclusiv achiziţia unui software specializat, respectiv realizarea de studii pentru piste de biciclişti în oraş, în special în zona centrală, în Micălaca şi în zona Pârneava, informează Răzvan Popa.

Licitaţie anulată

În ciuda faptului că s-a reuşit economisirea a aproape 100.000 de euro în cadrul acestui proiect, bani pe care primăria intenţiona să îi folosească pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în management de trafic, banii au rămas necheltuiţi. „Toate ofertele depuse la licitaţie au fost necorespunzătoare. Am fost nevoiţi să anulăm licitaţia”, a declarat Răzvan Popa.

S.B.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor