Traficant vs. paznic la puşcărie, de 15 ani!

De Alin Gherasim
27Comentarii
Traficant vs. paznic la puşcărie, de 15 ani!
Un arădean condamnat pentru trafic de droguri, „spălat” apoi de CEDO, îşi va relua funcţia de agent de penitenciar.

Un arădean trăieşte o adevărată „telenovelă” de 14 ani de zile. Acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri, după ce primele două instanţe l-au găsit nevinovat. Se întâmpla în 2003. Apoi Curtea de Apel Timişoara a judecat recursul, a casat sentinţele iniţiale, dar a emis o altă sentinţă, tot de 15 ani de închisoare. Sentinţele au fost emise doar în baza unor declaraţii date de două persoane prinse transportând droguri la Moscova. Cele două persoane au susţinut că arădeanul Cosmin Dragu Flueraş ar sta la baza unei reţele de trafic internaţional de droguri. Iar, în baza celor două declaraţii, Flueraş a fost trimis în judecată.

Judecătoria Arad şi Tribunalul Arad au decis că arădeanul nu se face vinovat de comiterea acelor infracţiuni. În schimb, Curtea de Apel Timişoara a decis, ca ultimă instanţă, să îl condamne pe Flueraş la 15 ani de închisoare. După emiterea sentinţei, în 2003, Cosmin Dragu Flueraş a fugit din ţară şi a continuat să se lupte cu instanţele care l-au condamnat. În 2008, a înaintat o contestaţie în anulare faţă de sentinţă, iar Curtea de Apel Timişoara i-a admis acea contestaţie.

Numai că a anulat sentinţa, a reexaminat recursul şi a decis, a doua oară, ca Flueraş să fie condamnat la 15 ani de închisoare. Într-un final, în anul 2013, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că procesul arădeanului nu a fost echitabil, că acesta nu a avut dreptul la apărare.

În baza acestei hotărâri, Flueraş a solicitat o cerere de revizuire la Curtea de Apel Timişoara.

Instanţa a admis faptul că a greşit, iar toată telenovela s-a încheiat în iunie 2015, atunci când Curtea de Apel Timişoara a respins recursul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, recurs care a dus, în primă fază la condamnarea lui Flueraş la 15 ani de închisoare. Aşadar, după 12 ani de la condamnare, Flueraş a fost declarat nevinovat.

Vrea locul de muncă

Ceea ce nu am specificat până acum este faptul că arădeanul Cosmin Dragu Flueraş era angajat al Penitenciarului Arad. Şi, după ce a scăpat de condamnarea la 15 ani de închisoare, Flueraş a deschis un nou proces. De această dată, împotriva Penitenciarului. Şi asta pentru că, în 2003, după condamnare, şefii închisorii au decis să îl elibereze din funcţie pe aşa-zisul traficant. Iar acum fostul condamnat vrea să revină la locul de muncă. Tribunalul Arad a decis ca Flueraş să fie reangajat de Penitenciar în vechea funcţie pe care a deţinut-o până când a fost dat afară. Totodată, instanţa a mai decis ca Penitenciarul Arad să îi plătească „fostului traficant” salariile şi toate celelalte drepturi începând cu data de 29 ianuarie 2015 şi până în prezent.

Flueraş a „forţat” mâna judecătorilor, cerând salariile din anul 2003 şi până acum, dar instanţa a refuzat această solicitare. Concluzia? Din traficant de droguri, condamnat la 15 ani de închisoare şi achitat în urma intervenţiei unei sentinţe de la CEDO, Cosmin Dragu Flueraş a devenit „paznic” la închisoare. Acesta îi va păzi pe infractorii închişi în Penitenciarul Arad.

Nu e definitivă

Sentinţa Tribunalului Arad nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Dar şansele ca hotărârea să fie modificată radical sunt destul de mici. Aşa că, cel mai probabil, în viitorul apropiat, Cosmin Dragu Flueraş va fi reîncadrat ca agent operativ în cadrul Penitenciarului Arad.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor