Traficul prin punctele de la frontiera din Vestul ţării a revenit la normal

De Ioana Costas
Traficul prin punctele de la frontiera din Vestul ţării a revenit la normal
Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad anunţă că, luni dimineaţa, valorile de trafic prin punctele de trecere a frontierei au revenit la normal.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări sistematice, în conformitate cu noile reglementări europene, unui număr foarte mare de persoane care s-a prezentat, într-un timp foarte scurt, în principalele puncte de trecere a frontierei. Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost cele din vestul ţării, la graniţa româno-ungară, unde traficul de persoane pe sensul de intrare în ţară a crescut de 4 ori faţă de o perioadă normală, iar sâmbătă, 19 decembrie, începând cu ora 11.00, traficul pe sensul de intrare în ţară a fost chiar de 5 ori mai mare faţă de o zi obişnuită.

Aglomeraţia cea mai mare a fost pe autostradă

De departe, cel mai aglomerat punct de trecere a fost Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (de pe autostradă) unde, într-un interval de 48 de ore, poliţiştii de frontieră au verificat, pe sensul de intrare în România, 54.000 de persoane şi 16.000 de mijloace de transport (faţă de aproximativ 15.000 de persoane şi 5.000 de mijloace de transport, într-o perioadă normală). Astfel, potrivit statisticii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, în weekendul 19-20 decembrie, într-un interval de 48 de ore, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 420.000 de persoane, din care 248.700 pe sensul de intrare în ţară, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul ţării şi cele aeroportuare. Într-un weekend normal, la frontieră, sunt înregistrate 260.000 de treceri persoane, din care 134.000 pe sensul de intrare în România şi 130.000 la ieşirea din ţară. Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa, în 48 de ore, peste 243.000 persoane, din care 193.200 pe sensul de intrare în ţară. Faţă de o perioadă normală, când într-un interval de 48 de ore, pe la frontiera româno-ungară intra în România aproximativ 50.000 persoane, traficul la frontieră, pe sensul de intrare a crescut de aproape 4 ori. În urma controalelor din acest weekend de la frontierei, poliţiştii au depistat 7 urmăriţi general, 2 autoturisme furate din străinătate şi au fost constatate 27 de infracţiuni şi 47 de fapte contravenţionale.

Măsuri

Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului, peste 3.300 de poliţişti de frontieră desfăşurând, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !