„Trăim de opt ani în lumea copiilor”

„Trăim de opt ani în lumea copiilor”
Interviu cu Georgiana Ţentea, managerul Bimbo Party, cea mai veche firmă de pe piaţa arădeană a petrecerilor pentru copii.

O discuţie cu Georgiana Ţentea despre cum este să trăieşti ca om mare în lumea de basm a celor mici, care sunt cerinţele lor şi cât de spectaculoase sunt, dar şi despre cum a evoluat industria personajelor de poveste şi a party-urilor pentru prichindei.

JA. Petrecerile organizate astăzi sunt mult mai complexe decât cele pe care obișnuiam să le avem noi în copilărie. Spre deosebire de petrecerile clasice, doar cu muzică și sandwich-uri, petrecerile zilelor noastre sunt caracterizate de tematici complexe, meniuri bogate, dar și de prezența unor personaje de basm sau desene animate. Așteptările copiilor sunt de la an la an tot mai ridicate, nu-i aşa, iar firmele de profil se străduiesc să le satisfacă celor mici zecile de dorinţe de pe listă. Georgiana, spune-ne te rog din experienţa ta vastă ce presupune cu adevărat organizarea unui eveniment dedicat copiilor?

Georgiana Ţentea. Organizarea unei petreceri pentru copii presupune, în primul rând, timp, deoarece trebuie stabilite o mulțime de detalii. Pentru o aniversare reușită e necesar să luăm în considerare tematica petrecerii, decorațiunile, meniul, tortul, jocurile, costumația… Esențial este să descoperim dorințele celor mici. E important să discuți cu sărbătoritul pentru ca acesta să-și exprime clar visele și dorințele. Asta e datoria părinților – de tot restul, adică de a transforma povestea celor mici în realitate, ne ocupăm noi.

JA. Personaje din basme, prinți și prințese, personaje din desene animate, adică o lume a poveștilor. Extrem de costisitoare, căci presupune să creezi ţinutele personajelor exact aşa cum şi le imaginează cei mici şi să ştii să-i alegi şi să-i mobilizezi pe cei care intră în pielea eroilor copiilor. Asta presupune multă îndemânare, dincolo de orice, nu-i aşa?

GT. Animatorii sunt extrem de importanți pentru petrecerea celui mic, deoarece ei sunt cei responsabili cu crearea unei atmosfere cât mai plăcute, atât pentru sărbătorit, cât și pentru invitații acestuia. Petrecerea devine astfel perfectă datorită transpunerii animatoarelor în personaje de poveste atât de iubite de cei mici. Cred că de aici vine succesul unei petreceri organizate prin intermediul firmelor specializate în evenimente pentru copii. Vă dați seama câtă bucurie e pe chipul copiilor atunci când îi văd pe eroii lor cu puteri supranaturale? Și tocmai la aniversarea lor? Doar atunci poţi afirma cu adevărat: Da, este o lume a poveștilor.

JA. E vorba, totuşi, de o veritabilă industrie, dacă e să ne raportăm la toate ustensilele de care ai nevoie pentru a-i face pe cei mici fericiţi, dar şi dacă ne uităm la numărul firmelor de profil din țară, a locurilor de joacă puse la dispoziţia acestora, a desenelor existente, a personajelor. Ne îndreptăm spre servicii de lux?

G.T. Da, cu siguranță, spre aşa ceva ne îndreptăm. Atuul nostru este faptul că am început această activitate în urmă cu 8 ani și suntem prima societate comercială cu acest domeniu de activitate din Arad. Nu mai suntem singurii, ci doar primii cu acte în regulă. Nu reprezentăm, însă, un loc de joacă, ci oferim consultanță și personalul calificat pentru ca aniversarea copilului să fie asemenea basmelor. Și cei 8 ani ne spun că am reușit. Feţele copiilor ne garantează că suntem acolo unde trebuie, că ne îndeplinim scopul. Ceea ce vreau să precizez este că experienţa ne-a adus aici şi ne va duce mai departe. Anul 2015 este un an important pentru noi. Anul care ne aduce provocări noi, pentru că ne-am propus, încă o dată, dezvoltarea activității noastre. Sunt 8 ani în care am reușit să creăm și să dăm startul unor evenimente organizate special pentru copii: aniversări, baby – sitting, kids corner, ursitoare, amenajări, decorațiuni, ateliere de creație, personaje din basme, mascote, spectacole de teatru. Ne-am direcționat mai apoi energia, după acumularea de noi experienţe, şi spre organizarea, alături de instituții publice, de evenimente dedicate exclusiv copiilor: Festivalul Copiilor, 1 iunie, Picnicul Copilăriei, Minimaratonul, Grădinița Culturală, Farmecul Copilăriei, Căsuța Copiilor – atelier de creație la Târgurile organizate de Primăria Arad etc. Am crescut de la an la an, asemenea micilor noștri prieteni. Și avem obligația să continuăm tot pentru cei mici şi să venim cu noi surprize. Ce vă pot spune este să fiţi pe fază în acest an şi să acceptaţi mereu provocarea noastră de a intra în lumea celor care visează frumos.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !