Trăim mai rău ca în 1989

Trăim mai rău ca în 1989
Trăim mai rău ca în 1989
ARAD – Ministrul Muncii,  Familiei şi Egalităţii de şanse, Paul Păcuraru, şi-a folosit week end-ul pentru popularizarea realizărilor guvernelor liberale Tăriceanu unu şi doi şi a proiectului de buget pe 2008.  VIDEO

Avalanşa de cifre oferită de către ministru a avut menirea să ne convingă de faptul că niciun guvern de până acum nu a alocat asemenea sume pentru protecţia socială.

Faptul că majorarea pensiilor s-a făcut în devans, susţine Păcuraru, este o dovadă că programul de guvernare dă roade, producând banii necesari pentru ca puterea de cumpărare a pensionarilor să fie mai mare cu 70% în 2007 faţă de 2004.

Din datele pe care le deţine, ministrul ştie că în România practic nu mai există şomaj, dar ne confruntăm cu o criză a forţei de muncă. Aceasta, în timp ce nu mai puţin de 11 milioane de români beneficiază de asistenţă socială.

Pronosticul lui Brucan, la dublu

Întrebat dacă ştie la ce procent este nivelul de trai al românilor faţă de cel din 1989, Păcuraru a răspuns că „ne apropiem de 100%”, dar a ţinut să precizeze că nu trebuie uitat faptul că doar o ţară din UE este mai săracă decât România, aşa că abia peste 20 de ani vom ajunge la 70% din nivelul de trai al nemţilor sau francezilor.

Evident, cu condiţia păstrării măcar la nivelul de acum a ritmului de creştere economică.

S.T.