Tramvaiele, la ora adevărului

13Comentarii
Tramvaiele, la ora adevărului
Tramvaiele, la ora adevărului
ARAD – Călătorii arădeni sunt nemulţumiţi de mijloacele de transport în comun administrate de C.T.P.

Condiţiile pe care au înţeles cei din conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Arad să le pună la dispoziţia călătorilor arădeni numai civilizate nu sunt. Vatmani care fumează ca turcii în tramvai lăsând fumul să se ducă înspre călători, vatmani care dacă te văd că apeşi pe buton după ce au închis uşile se fac că nu observă, sau chiar nu te văd din cauză că sunt prea ocupaţi cu discuţiile avute cu prietenii de lângă ei, cerşetori ce deranjează pe toată lumea cu milogelile lor. „Săptămâna trecută, pe când vroiam să iau de la Podgoria tramvaiul cu numărul 16 am avut o surpriză neplăcută. Am ajuns în faţa vagonului imediat după ce s-au închis uşile. Am apăsat pe buton, dar doamna vatman nu le-a deschis. Era prea ocupată să vorbească cu un cunoscut. Nici nu mă mir că se întâmplă atâtea accidente. Neatenţia e de vină”, susţine Janeta Enculescu, o călătoare întâlnită de noi în staţia de la Teatru.

Înghesuială şi cerşetori

Cât despre vatmani ce opresc între staţii pentru a-şi lăsa un prieten sau chiar pentru a face un comision, să nu mai vorbim. La fel, despre înghesuiala de la orele de vârf, dimineaţa, când copiii se duc la şcoală, iar adulţii la serviciu şi de la orele prânzului, când copiii şi angajaţii îşi termină programul. Sunt momente ale zile de care duc groaza toţi cei ce sunt nevoiţi să apeleze la serviciile CTP. Motivul? Sunt nevoiţi să se înghesuie, precum sardelele, în vagoane. Acestea sunt câteva dintre motivele care i-au făcut pe arădeni să evite, pe cât posibil, să mai circule cu tramvaiele.

„Decât să dăm atâţia bani pe bilet (1,2 lei/călătorie) mai bine mergem pe jos. Este mult mai sănătos, unde mai pui că nu ne mai enervăm atâta”, ne spune Viorica Cheran, o tânără arădeancă cu care am stat de vorbă. „Nici eu nu prea circul cu tramvaiul. Nu este bine că sunt atâţia cerşetori, pentru că deranjează călătorii”, spune şi Dan Princoschi. La rândul său, Traian Secheşan, un alt arădean cu care am vorbit se plânge şi el de condiţiile de călătorie. „Nu e normal să fie atâţia cerşetori, iar vatmanii să fumeze în tramvaie. Pe de altă parte, sunt zone ale oraşului unde mijloacele de transport în comun ajung foarte greu. De exemplu în Grădişte, tramvaiul circulă numai din jumătate în jumătate de oră”, spune Secheşan. De aceeaşi părere este şi Petru Coiş. „Că se fumează în tramvai şi că se opreşte între staţii e un lucru rău”, spune Coiş.

L.S.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor