Ştrandul, dat pe 18 miliarde

30Comentarii
Ştrandul, dat pe 18 miliarde
Ştrandul, dat pe 18 miliarde
ARAD – Primăria Arad a preluat Ştrandul Neptun oferind Gospodăririi Comunale suma de 18 miliarde lei vechi.

Consilierii locali au votat, la finele săptămânii trecute, preluarea efectivă a Ştrandului Neptun de către Municipiul Arad, de la Gospodărirea Comunală, sau mai exact „aprobarea procesului verbal de predare-primire a mijloacelor fixe aferente Ştrandului Neptun”.

Un subiect de maxim interes pentru mai toate părţile implicate, inclusiv pentru arădenii de rând, a trecut nebăgat în seamă de aleşii locali, care nu au avut absolut nimic de comentat cu privire la proiectul introdus în ultimul moment pe ordinea de zi a şedinţei CLM, aleşii preferând doar să voteze favorabil, în unanimitate, cele propuse de executiv.

În urma votului aleşilor municipali, a fost aprobat procesul verbal de predare-primire a mijloacelor fixe aferente Ştrandului Neptun (de la sutele de căsuţe existente în baza de agrement, la bazine, spaţii comerciale, terenuri de tenis, la toboganul acvatic şi până la pontoane şi alei), s-a stabilit valoarea  acestor bunuri în urma evaluării făcute, s-a refuzat, la cererea Primăriei Arad, preluarea anumitor mijloace fixe necuprinse în capitalul social (cum ar fi sistemul automat de eliberare tichete, porţile declanşare monezi şi cartele, maşinile de tuns gazon etc.), s-a stabilit ca plata bunurilor preluate să se facă din bugetul local şi s-a fixat preţul ştrandului.

Viitorul?

Potrivit proiectului votat, pentru ştrand se va scoate din bugetul local suma de 18,1 miliarde de lei vechi, bani care vor intra în bugetul Gospodăririi Comunale.

Mai exact, aşa cum se indică în hotărâre, „se aprobă valoarea reevaluată a bunurilor necuprinse în capitalul social, în sumă de 1.529.716,98 lei, la care se adaugă TVA în sumă de 290.646,33 lei, reprezentând mijloacele fixe în sumă de 1.814.454 lei”. Cum mijloacele fixe aferente Ştrandului Neptun aflate în capitalul social al firmei au fost deja preluate, votul de acum face ca ştrandul să aparţină în totalitate Primăriei.

Rămâne de văzut care vor fi următoarele mişcări legate de baza de agrement, în condiţiile în care Primăria Arad are un proiect măreţ legat de modernizarea ştrandului, dar şi ţinând cont de faptul că există deja voci care susţin că s-a mai făcut încă un pas spre vânzarea ştrandului, iar suma mică de preluare, stabilită prin hotărâre, vine în beneficiul viitorului cumpărător.

A.B.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor