Ştrandul, la cheremul RCS

Ştrandul, la cheremul RCS
Ştrandul, la cheremul RCS
ARAD – Deţinătorii căsuţelor sunt nemulţumiţi că trebuie să plătească abonament şi în extrasezon.

Mai mulţi deţinători de căsuţe pe ştrand ne-au contactat la redacţie, extrem de nemulţumiţi, de faptul că RCS&RDS, firma care furnizează televiziune prin cablu, îi obligă pe cei ce doresc să se conecteze la reţea, să se aboneze pe cel puţin şase luni. Oamenii spun că nu folosesc respectivele căsuţe decât pe timpul verii, or perioada estivală nu durează şase luni.

„Am dorit să îmi fac abonament la cablu, pentru căsuţa de pe ştrand. Cei de la RCS mi-au spus că perioada minimă este de şase luni, deci din aprilie până în octombrie. În octombrie nu mai stă nimeni acolo. Ce să facem, să stăm în dună, să ne acoperim cu blănuri, pentru a ne uita la televizor? Şi mi s-au luat şi banii înainte”, susţine un proprietar.
„Sezonul la căsuţe este de doar cinci luni, aşa că nu înţeleg cum de suntem obligaţi să plătim pentru un serviciu de care nu beneficiem şi a şasea lună”, îşi arătă un alt cititor al ziarului nostru nemulţumirea. Pe de altă parte, oamenii nu înţeleg de ce sunt obligaţi să plătească o taxă de instalare în valoare de 119 lei, cât plătesc şi proprietarii unei case, în condiţiile în care pentru un apartament de bloc taxa este mult mai mică.

Se poate suspenda

Contactat telefonic, Florin Babău, directorul comercial al RCS&RDS, susţine că durata minimă a unui contract este de şase luni, dar că se poate cere şi suspendarea respectivului contract. „Persoanele care doresc să renunţe la serviciul prestat de noi, înainte de termen, pot cere suspendarea contractului, numai că trebuie să ne anunţe, cu privire la aceasta, înainte de data de 15 a fiecărei luni. Pe de altă parte, clienţii nu mai trebuie să plătească în avans, cum se proceda până nu de mult, ci în fiecare lună”, a declarat Babău.
În ceea ce priveşte taxa de instalare, directorul spune că RCS are două tarife, 119 lei, pentru case, respectiv 59,5 lei pentru apartamentele de bloc, taxa de reconectare fiind de 4,3 lei. De menţionat că, pentru programul de bază plus HBO, preţul unui abonament pentru o lună este de 300.000 de lei.

L.S.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !