Ştrandul scapă de datornici?

7Comentarii
Ştrandul scapă de datornici?
ARAD – Doar după ce proprietarii de căsuţe de pe ştrand îşi vor plăti restanţele vor beneficia de prelungirea chiriei.

Se face bilanţ şi la căsuţarii din incinta Ştrandului Neptun şi doar unii vor beneficia de oferta Primăriei: cei cu cheltuielile la zi.

Primăria a decis să anunţe faptul că Serviciul Administrare Zone de Agrement aşteaptă persoanele fizice sau juridice care au în folosinţă căsuţe de agrement în incinta Ştrandului Neptun să îşi actualizeze contractele. Serviciul nu vizează însă doar această actualizare (care are ca scop prelungirea duratei chiriei, votată de aleşi de curând), ci şi verificarea citirii contoarelor la utilităţi şi plata eventualelor restanţe. Deţinătorii de căsuţe sunt aşteptaţi, ca atare, până pe 26 ianuarie 2010 (inclusiv sâmbăta, între orele 8.00 – 14.00) pentru a-şi actualiza contractele şi a ajunge la zi cu datoriile faţă de serviciu şi primărie. „Doar după efectuarea acestor verificări şi achitarea eventualelor restanţe, Primăria va proceda la prelungirea contractelor de închiriere pentru căsuţe şi/sau teren”, se indică în anunţ.

Nu fac publice datele

În pofida acestei evidenţe cuprinse în anunţurile făcute, Primăria nu vrea să insiste (neagă, mai degrabă) pe datoriile chiriaşilor de căsuţe de la ştrand şi nici nu vrea să indice numărul datornicilor din baza de agrement arădeană.

Potrivit Corinei Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad, „în fiecare an se fac invitaţii către chiriaşii şi proprietarii de căsuţe. Nu este vorba că sunt datornici, nu se poate vorbi despre datorii lăsate de pe un an pe altul. Acum îi invităm să prelungească contractele pe care le au semnate cu Primăria. Cu această ocazie verificăm şi contoarele de apă şi curent, urmând să se facă o regularizare la plata utilităţilor. Nu este o somaţie la datornici, este o procedură normală. În cazul în care nu se prezintă la Primărie, chiriaşii vor mai fi invitaţi încă o dată să îşi facă regularizarea”.

Nici o renunţare de bunăvoie

Rămâne de văzut care va fi adevărata poziţie a Primăriei faţă de chiriaşii datornici de pe ştrand şi în ce mod Serviciul de Administrare Zone de Agrement îşi propune să recupereze posibilii bani neîncasaţi. Un lucru e clar în cazul Ştrandului Neptun iar acest fapt e recunoscut şi de Primărie prin vocea Corinei Drăghici: nimeni nu va renunţa de bunăvoie la căsuţele de la ştrand, în condiţiile în care cererea excede cu mult oferta. „Nu se pune problema să renunţe cineva la căsuţe, deoarece nu s-a înregistrat până acum o situaţie în care chiriaşii să renunţe la un astfel de contract”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

„Nu s-a înregistrat până acum o situaţie în care chiriaşii să renunţe la contract”  Corina Drăghici.

A.B.D.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor