Transparenţă pe negocierile privind terenul de la Tricoul Roşu

De Diana Dutu
Reactualizat la:
5Comentarii
Transparenţă pe negocierile privind terenul de la Tricoul Roşu
© FOTO: Emanuel Cotuna
Aleşii locali au aprobat intenţia de achiziţionare a terenului, dar şi componenţa comisiei de negociere.

Chiar dacă primarul Gheorghe Falcă a expus, pe larg, încă de săptămâna trecută, intenţia Municipalităţii de a achiziţiona terenul fostei fabrici Tricoul Roşu, proiectul de hotărâre privind aprobarea intenţiei de achiziţie a stârnit cele mai multe discuţii în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal, de marţi.

Consilierul independent Marin Lupaş, precum şi aleşii PSD Beniamin Vărcuş şi Cosmin Buruc au intervenit pe subiect propunând amendamente la proiectul de hotărâre. Marin Lupaş a solicitat eliminarea zonei de servicii comerciale şi a parcărilor din proiectul în discuţie, iar Cosmin Buruc a cerut ca acestea să nu ocupe mai mult de 15% din suprafaţa viitorului parc. Beniamin Vărcuş a propus ca echipa de negociere să prezinte trimestrial un raport privind evoluţia discuţiilor legate de procesul de achiziţie.

Li s-a explicat că astfel de detalii sunt discutabile la momentul elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru terenul de la Tricoul Roşu. „Acum e vorba doar de aprobarea intenţiei de achiziţionare. Când vom avea PUZ… acela e momentul când trebuie să ne pronunţăm în detaliu asupra lucrurilor” – a explicat viceprimarul Călin Bibarţ.

În discuţie a intervenit şi primarul Gheorghe Falcă, sugerând că, dacă tot sunt atât de interesaţi de acest subiect, merită ca cei trei consilieri să facă parte din comisia de negociere a achiziţiei terenului. Edilul a precizat că prin cooptarea celor trei se elimină orice suspiciune privind transparenţa negocierilor, Lupaş, Vărcuş şi Buruc având astfel şansa să fie „parte vizibilă în proiect”. „Nu înseamnă că asta ne dorim, dacă facem o propunere” – a replicat Marin Lupaş. Dar a fost un pic cam târziu pentru că sugestia primarului a fost preluată rapid de consilierul PNL Geanina Pistru, care a transformat-o în amendament. Aşadar, Marin Lupaş, Beniamin Vărcuş şi Cosmin Buruc – cărora li s-au alăturat ulterior şi liberalii Adrian Barbeş şi Bogdan Boca – au fost votaţi, pe rând, pentru a face parte din comisia de negociere a achiziţiei terenului de la Tricoul Roşu. În aceste condiţii, cei trei aleşi şi-au retras amendamentele propuse iniţial.

Odată aprobată componenţa comisiei, Marin Lupaş s-a întrebat dacă nu cumva Puterea încearcă în acest fel să nu îşi asume răspunderea în chestiunea achiziţiei terenului de la Tricoul Roşu şi să o „arunce” Opoziţiei. Dar, desigur, şi această întrebare retorică a fost un pic cam tardivă…

În cele din urmă, proiectul privind intenţia de achiziţie de către Municipalitate a celor două hectare de la Tricoul Roşu a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

dsc_3376 dsc_3378 dsc_3379 dsc_3390 dsc_3402 dsc_34315Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor