Transportul public, mai scump

7Comentarii
Transportul public, mai scump
Transportul public, mai scump
ARAD – CJA a hotărât că noile tarife urbane şi preurbane urmează să se aplice de la 1 decembrie 2007.

În cadrul şedinţei CJA de miercuri consilierii judeţeni au avut pe ordinea de zi 24 de proiecte de hotărâre. Au aprobat 21, au amânat două şi au respins unul respins.

Încă de la primul punct, privind rectificarea bugetului propriu de ventituri şi cheltuieli, Attila Duka a ţinut să le reamintească colegilor săi că spitalele judeţului au mari datorii şi s-ar putea ca din luna decembrie, unităţile spitaliceşti să rămână fără căldura.

CJA nu are în subordine spitalele ci doar clădirile anumitor spitale. Datoriile spitalului judeţean sunt la ora actuală de 200 de miliarde. Noi nu putem rezolva această problemă”, a răspuns Iosif Matula, preşedintele CJA.

La al treilea punct s-a discutat despre proiectul de hotărâre privind majorarea tarifelor la autobuze în zona urbană şi preurbană, subiect care a iscat dispute între consilieri.

Attila Duka a ridicat problema întârzierii mijloacelor de transport în comun în zona Vlaicu-Fortuna, care provoacă nemulţumiri în rândul călătorilor.

„La ora actulă, există 256 de autobuze care circulă zilnic. La orele de vârf, este posibil ca traficul să fie întârziat cu câteva minute. Dar să se introducă mai multe autobuze nu se poate”, a răspuns Petru Cuvineanu, directorul tehnic al Companiei de Transport Public Arad.

Conform noii hotărâri, de la 1 decembrie, călătorii vor scoate din buzunar, pentru o călătorie, 1,5 lei în loc de 1,2 lei iar pentru un abonament de linie urbană, în loc de 35 lei vor plăti 39 lei.

Proiecte aprobate

Cu şapte voturi împotrivă, a trecut şi proiectul privind creşterea preţurilor la apă potabilă şi tarifele de canalizare-epurare practicate de „SC Compania de Apă Arad” SA.

Printre alte proiecte, pe ordinea de zi s-au numărat şi cele privitoare la aprobarea reevaluării a imobilizărilor corporale din patrimoniul public al judeţului aflate în folosinţa SC Aeroportul Arad SA şi aprobarea trecerii din domeniul public al judeţului Arad în domeniul privat al judeţului Arad al unor bunuri aflate în folosinţa Aeroportului.

L.S.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor