Transporturile de material lemnos, verificate cu „Inspectorul Pădurii”

De Ioana Costas
1Comentariu
Transporturile de material lemnos, verificate cu „Inspectorul Pădurii”
„Inspectorul Pădurii” este un instrument de interogare a legalităţii, aflat la dispoziţia oricărui cetăţean care doreşte să se implice în monitorizarea exploatării pădurilor şi a transportului materialului lemnos.

Este o aplicaţie mobilă, care poate fi instalată de către orice persoană pe telefonul mobil personal, cu condiţia ca acesta să îndeplinească criteriile tehnice minimale (smartphone cu cameră foto şi minim 512MB memorie). Interfaţa este valabilă pentru utilizatorii de sisteme de operare Android şi iOS, putând fi descărcată din Google Play sau App Store. După introducerea numărului de înmatriculare al vehiculului care transportă material lemnos în aplicaţie, aceasta verifică în timp real, numărul de înmatriculare în sistemul „SUMAL” şi generează automat informaţii despre transport, în cazul în care transportul este înregistrat, aplicaţia va afişa informaţiile disponibile despre acest transport. Aceasta înseamnă că vehiculul verificat transportă material lemnos în mod legal, înregistrat în „SUMAL” şi deţine documentele necesare. Astfel, în situaţia în care transportul verificat deţine un cod valid, utilizatorul va primi automat, prin aplicaţie, şi date despre transport, respectiv: tipul produsului buştean, cherestea, lemn de foc), specia (fag, molid, stejar etc.), volumul transportat şi data emiterii avizului. În cazul în care numărul de înmatriculare nu este identificat, aplicaţia va genera următorul mesaj: „Nu există Cod Online generat în ultimele 72 de ore pentru numărul auto verificat!” Astfel, acest transport este posibil să fie ilegal, nefiind înregistrat în sistemul „SUMAL”. Potrivit IPJ Arad, în această situaţie cetăţenii trebuie să apeleze SNUAU 112 pentru a sesiza organele de poliţie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor