Tranzitul sufocă Aradul

4Comentarii
Tranzitul sufocă Aradul
ARAD – Pe străzile din municipiu circulă zilnic peste 120.000 de maşini – numărul total a maşinilor înmatriculate în judeţ.

Criza s-a făcut simţită în judeţul nostru şi în ceea ce priveşte înmatriculările de maşini. În anul 2009 au fost înmatriculate cu mult peste 3.000 mai puţine maşini decât în cursul anului 2008. Cu toate acestea, municipiul este sufocat de vehicule! Prin oraş circulă zilnic peste 120.000 de autovehicule, număr care este foarte apropiat cu cel a totalului maşinilor înmatriculate în judeţ!

Potrivit Corinei Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului, „cele mai recente studii de trafic au dezvălut faptul că, zilnic, pe străzile din municipiu, trec peste 120.000 de maşini”.

Dovadă sunt blocajele din trafic, precum şi faptul că, la ore de vârf, şoferii preferă să o ia pe rute ocolitoare decât pe străzile principale. De vină, pe lângă creşterea spectaculoasă a înmatriculărilor de autovehicule din ultimii ani, este faptul că Aradul este un oraş de tranzit, ceea ce face ca numărul maşinilor înmatriculate în alte judeţe sau în afara ţării, care trec prin municipiu, să fie extrem de mare.

Diferenţă de peste 3.000

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Arad a realizat o analiză a activităţii desfăşurată în anul 2009. Potrivit datelor furnizate, „au fost editate un număr de 19.985 de certificate de înmatriculare din care 19.809 prima emisie şi 176 preschimbate; radiate din evidenţă ca urmare a înstrăinărilor sau casării un număr de 12.498 autovehicule; s-au atribuit 17.443 autorizaţii provizorii pentru pregătirea documentelor de înmatriculare, înmatricularea autovehiculelor noi indigene sau importate”.

Pe de altă parte, dacă se are în vedere bilanţul în cifre al anului 2008, care arată că au fost înmatriculate 23.365 de autoturisme, numărul maşinilor înmatriculate a scăzut simţitor în 2009 faţă de anul 2008.

124.000 de maşini

În total, la nivelul judeţului, potrivit Ramonei Creţu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, „parcul auto al judeţului Arad numără în acest moment, în acest moment, 124.000 de maşini”.  

S.B.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor