Traseismul cel fara de moarte

De Simion Todoca
Traseismul cel fara de moarte
Toată lumea se miră de ce nu doresc partidele politice să elimine traseismul politic.

Motivaţiile sunt multiple, pornind de la posibilitatea încropirii unor liste de candidaţi pe baza nemulţumiţilor de la partidele mari lăsaţi pe dinafară, dar posesori de imagine şi influenţă, până la crearea reţelelor de interese transpartinice sau implantarea propriilor oameni în tabăra adversarului. Atât pentru a-l slăbi din interior cât şi pentru a-i avea la îndemână la momentul oportun. Niciun partid din România nu funcţionează în scopul de a pune în aplicare doctrine şi programe pentru ca ţării să îi meargă bine, ci, aproape exclusiv, pentru a ajunge cât mai aproape de resurse. Cei care sunt bogaţi intră în politică pentru a deveni şi mai bogaţi şi pentru a beneficia de protecţie, la schimb cu eforturile financiare proprii pentru susţinerea partidului. Din păcate, niciun partid nu şi-a propus să curme această stare de lucruri, chiar dacă în fiecare s-au găsit şi se găsesc unii care se înhamă la treabă crezând că o asemenea minune este posibilă şi că au găsit exact partidul potrivit.

Chiar cred că, iniţial, Traian Băsescu a pornit la luptă cu această idee, însă nu a putut ajunge la puterea absolută decât folosindu-se de oameni putrezi de corupţi, dar puternici din punct de vedere electoral şi financiar. Ce s-a întâmplat după ce a dobândit puterea absolută, ştie şi vede toată lumea. Cred, deasemenea, că Victor Ponta şi Crin Antonescu au avut şi încă au aceleaşi iluzii şi tocmai în acest scop au forţat formarea USL, în ciuda nemulţumirilor baronilor fiecărui partid. Nemulţumiri care, după câştigarea puterii, nu s-au potolit, ci dimpotrivă, s-au accentuat. Nu în rândurile trupeţilor PNL sau PSD, ci în cele ale baronilor, care se bat pe pradă, adică pe resursele ţării.

Iată, acesta este momentul în care traseiştii pot fi folosiţi de către Ponta şi Crin în nobilul scop de a-şi curăţa propriile partide, să taie în carne vie, pentru că au de unde, fără teama că ar putea rămâne fără majoritate în Parlament sau putere în teritoriu, dacă se supără baronii proprii. Îmi doresc din tot sufletul să fie aşa, pentru că şi în PNL şi în PSD sunt destui oameni care chiar doresc să facă politică pentru ţară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !