Traseu turistic nou în Munții Zărandului

De Valentin Goran
1Comentariu
Traseu turistic nou în Munții Zărandului
Un nou traseu a fost omologat în Munții Zărandului. Este vorba de traseul Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală, marcat cu triunghi galben.

O veste bună pentru iubitorii de drumeții montane. De acum, județul nostru se poate mândri cu un nou traseu turistic omologat în Munții Zărandului, respectiv: Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală. Traseul este marcat cu triunghi galben, are o lungime de aproximativ 3,4 kilometri, iar timpul estimat de parcurgere este de o oră și jumătate. Diferența de nivel este de aproximativ 180 metri coborâre, gradul de dificultate fiind unul mic, de aceea necesită o pregătire fizică moderată.

Pe scurt, turiștii vor depune efort susținut doar pe unele porțiuni ale acestui traseu. Traseul poate fi parcurs atât de turiști, cât și de cicliștii montani. Pentru a-l parcurge în siguranță, turiștii au nevoie de echipament de drumeţie de complexitate medie: încălțăminte sport, bocanci sau ghete cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, rucsac, telefon mobil, rezerve de hrană și apă.

Descrierea detaliată

Traseul turistic Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală (marcaj triunghi galben), cu o lungime de cca. 3,4 km, pornește din traseul turistic DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principală (marcaj cruce galbenă) la confluența Văii Cladova cu Valea Cersca (Valea Chersca). Traseul turistic urmează drumul de pe Valea Cersca pe o distanță de circa 2,3 km, după care traversează valea și începe să urce pe un drum până la intersecția cu Creasta Principală a Munților Zărand, în apropierea de Vf. Gurgului (Vf. Ghiorguliu).

Din Creasta Principală traseul poate fi parcurs înapoi spre Valea Cladovei sau se poate continua pe Creasta Principală a Munților Zărand (marcaj bandă roșie) spre dreapta în direcția Vf. Cârciuma (Vf. Crâșma), aflat la cca. 6 km și spre stânga în direcția Vf. Capra, aflat la circa 7,1 km.

Urmând linia crestei spre stânga, la aproximativ100 metri, se află intersecția cu traseul turistic Covăsânț – Creasta Principală (marcaj bandă albastră), iar spre dreapta, la aproximativ 2,4 km, intersecția cu traseul turistic Șaua Cazan – Schitul Feredeu – Creasta Principală (marcaj punct albastru).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor