Tratamentul cu pansamente hidroactive – un tratament revoluționar pentru ulcerul varicos și ulcerul diabetic

Tratamentul cu pansamente hidroactive – un tratament revoluționar pentru ulcerul varicos și ulcerul diabetic
ADVERTORIAL. Ulcerul varicos și ulcerul diabetic sunt cele mai frecvente răni cronice, afecând un procent ridicat al populației. Peste 80% dintre ulcere sunt de natură venoasă, având la bază o suferință a venelor picioarelor.

De cele mai multe ori tratamentele tradiționale nu dau rezultate, rănile rămânând expuse riscului de suprainfectare. În ultimii ani metodele de tratament au evoluat simțitor, rănile sunt acum vindecate fără intervenție chirurgicală, cu ajutorul pansamentelor moderne, hidroactive.

Care este diferența dintre tratamentul tradițional al rănilor și tratamentul cu pansamente hidroactive?

Tratamentul tradițional al rănilor cronice are la bază curățarea rănii cu apă oxigenată și cloramină,în scop terapeutic, a preparatelor de bază de nitrat de argint, acid boric, hidrocortizon. Aceste tratamente sunt de lungă durată, iar în final ajung la costuri ridicate și în multe cazuri, rănile nu au o evoluție favorabilă, prelungind suferința pacientului.

Dacă în cazul metodelor tradiționale, durata medie de vindecare a rănilor era de ani de zile, în cazul tratamentului modern, durata se reduce semnificativ și ajunge la 3-4 luni. De reținut este faptul că succesul terapeutic este posibil numai prin urmarea tratamentului aplicat corect subîndrumarea și supravegherea medicului specialist. Pansamentele hidroactive sunt un concept inovator de proveniență germană, ce asigură o durată de vindecare redusă pentru rănile ulcerului varicos și a ulcerului piciorului diabetic.

Tratament cu pansamente hidroactive la MedLife Genesys

La MedLife Genesys tratăm cu succes toate tipurile de plăgi cronice, prevenind amputația falangelor sau chiar a membrelor. Pentru ulcer varicos și picior diabetic, avem o echipămultidisciplinară de medici care vor efectua tratamentul, formată din medici dermatologi și medici chirurgi.

Începând din august 2017, apelați la medicii dermatologi Frențiu Ioana și Proca Ancuța, dar și la medicii chirurgi Tomescu Andrei Branco și Botezatu Ion pentru tratamentul ulcerului varicos și a ulcerului diabetic. Programările se pot face la numărul 0257 960.