Traumatism cranian şi coaste rupte după un accident pe ştrandul din Arad

De Diana Dutu
21Comentarii
Traumatism cranian şi coaste rupte după un accident pe ştrandul din Arad
© Echipajul SMURD a intervenit pe ştrand FOTO: JA
Victima este un bărbat de 33 de ani din Reghin, care se afla pentru prima dată în oraşul nostru.

Doi bărbaţi – ambii cu vârste de aproximativ 30 de ani – au fost personaje principale ale unui nefericit incident care a avut loc pe Ştrandul Neptun din Arad. Potrivit martorilor, unul dintre ei s-a dat pe toboganul mare şi, după ce a ajuns în apă, nu a eliberat locul unde a aterizat, nu s-a îndepărtat de „zona periculoasă”. Patru reprezentanţi ai Recons (societate care administrează ştrandul) – care se aflau la momentul incidentului lângă tobogan – l-au atenţionat de mai multe ori pe bărbat să se îndepărteze, însă acesta nu doar că nu i-a luat în seamă, ci i-a şicanat şi chiar i-ar fi înjurat, fără nicio jenă.

„Un alt cetăţean – la fel de înfumurat – care se afla sus, pe tobogan, nu a mai avut răbdare să aştepte ca bărbatul ce a aterizat în apă să se dea la o parte. Fiind mai solid şi alegând să coboare pe tobogan pe burtă, a prins viteză şi când a aterizat l-a luat din plin pe cetăţeanul aflat în apă. Mai mult decât atât, după ce s-au lovit, cei doi – deşi aveau capetele sparte – şi-au mai tras şi vreo doi pumni, s-au mai înghiontit unul pe altul! Au sărit salvamarii, au intervenit oamenii noştri, i-am scos afară… Asistenta medicală de pe ştrand le-a acordat primele îngrijiri, dar a fost chemat şi SMURD-ul” – povesteşte Petre Toma, şef Serviciu în cadrul Recons.

Urmările

Bărbatul care s-a dat pe burtă pe tobogan a fost rănit uşor (fiind pansat de asistenta de pe ştrand) şi a refuzat să fie transportat la spital. Celălalt, însă, a fost accidentat destul de serios. Echipajul SMURD care a ajuns la faţa locului l-a preluat şi l-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Aici a fost evaluat amănunţit, medicii punându-i următorul diagnostic: traumatism cranian cu pierdere de cunoştinţă, plagă parietală dreaptă, traumatism toracic cu fracturi costale (coastele 1 şi 2), pneumotorax minim pe partea dreaptă, contuzie pulmonară, fractură la mâna dreaptă.

Bărbatul a fost internat pe Secţia de Chirurgie a spitalului. Are 33 de ani şi este din Reghin. Se afla pentru prima dată în Arad, fiind însoţit pe ştrand de către fratele său (care nu a fost de faţă în momentul producerii accidentului). Cu siguranţă, nu va uita niciodată păţania prin care a trecut în oraşul nostru.

Mesaj

În contextul acestui incident petrecut pe ştrand, reprezentanţii Recons îi îndeamnă pe cei care vizitează baza de agrement „să asculte indicaţiile angajaţilor, că nu le vrem răul. Dacă noi le spunem «nu sări în bazin pentru că stropeşti/ loveşti/ deranjezi pe cineva» nu le spunem pentru că suntem habotnici. Trebuie să înţeleagă că săritul în bazin poate să-i facă lui plăcere, dar poate provoca neplăceri altor cinci persoane. Şi asta nu e bine pentru că toţi cei care vin pe ştrand vin să se relaxeze şi să se simtă bine” – conchide Petre Toma.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor