Trecut, prezent şi viitor la CJ Arbitri

De Daniel Scridon
Trecut, prezent şi viitor la CJ Arbitri
Biroul de presă al Comisiei Judeţene a Arbitrilor Arad a trimis o informare asupra activităţii desfăşurate în ultima perioadă.

Iată succint, subiectele abordate:

1. Situaţie actuală lot arbitri: au fost preluaţi un număr de 82 arbitri prezenţi la testări; au fost reactivaţi un număr de 5 arbitri; au absolvit cursul de arbitri un număr de 17 participanţi, din care 11 sunt în activitate; numărul de arbitri pe care ne putem baza în prezent este de 84; un număr de 7 arbitri fac parte din loturile C.C.A.; un număr de 6 arbitri fac parte din loturile de arbitri delegabili la jocurile de juniori republicani; C.C.A. comunică jocurile pe site-urile de internet / serverele dedicate cu maxim 48 ore înainte de desfăşurarea jocurilor; există situaţii inevitabile de indisponibilitate a arbitrilor, bazate pe probleme personale, în medie 10 / 12 arbitri în fiecare săptămână; numărul uzual de jocuri desfăşurate în cadrul unei săptămâni normale sunt: 8 – liga 4, 13 – liga 5, 10 – liga 6 = necesar 93 arbitri (jocuri seniori) + 11 jocuri (juniori 1) = 33 arbitri + 20 jocuri (juniori C + D +E) = 45 arbitri; în situaţia dată apar pot apărea permanent modificări inevitabile în componenţa brigăzilor de arbitri delegate, care trebuie operate chiar şi după publicare, funcţie de necesităţi; pentru a evita multiplele modificări s-a optat pentru afişarea delegărilor în ziua de vineri, după ora 20.

2. Modalitate modernă de testare a componenţilor Ligii 4: începând din 2016, C.J.A. Arad a optat pentru creşterea nivelului de pregătire / testare a lotului de elită judeţean a arbitrilor, prin alinierea la trendul actual al acţiunilor de acest fel; în acest sens s-au modificat modalităţile de testare a arbitrilor, aplicându-se teste fizice moderne, de tip YO-YO / ARIET; de asemenea, în vederea schimbului de experienţă, a întăririi spiritului de echipă şi a posibilităţilor de pregătire continuă, s-a procedat la condensarea testărilor şi cursurilor de instruire şi perfecţionare în cadrul unei consfătuiri desfăşurată pe durata a 2 zile, într-o locaţie diferită de cotidian, Căsoaia.

3. Comisia de Disciplină: de la data constituirii actualei Comisii Judeţene a Arbitrilor, în urma prestaţiei la jocurile din cadrul Campionatelor organizatre de A.J.F. Arad, au fost sancţionaţi cu etape de suspendare: 27 arbitri – total 57 etape, din care Arbitri: 11 – total 25 etape şi Arbitri Asistenţi: 16 – total 32 etape.

5. Proiect colaborare C.J.A. regionale: C.J.A. Arad a optat ca, pe lângă tradiţionalul schimb de arbitri cu colegii din Comisia Arbitrilor din judeţul Bekes, Ungaria, să procedeze la extinderea colaborării cu Comisiile din judeţele limitrofe, Timiş şi Bihor, respectiv cu alte comisii care, la nivel regional, să poată colabora în acest sens (ex. Maramureş); prin aceste proiecte se doreşte atât probarea competenţelor arbitrilor din loturile judeţene arădene, cât şi suplinirea în cazuri particulare a nevoilor specifice de delegare a fiecărei comisii în parte.

6. Proiect site internet A.J.F. / C.J.A. Arad: având în vedere nevoile de comunicare tot mai eficientă, A.J.F. Arad va lansa în curând un site de internet adaptat nevoilor şi cerinţelor actuale, atât al forurilor coducătoare a fotbalului românesc, cât şi a necesităţilor membrilor afiliaţi; C.J.A. Arad va fi parte a acestui site printr-o secţiune dedicată, gestionată independent de comisia coordonatoare a activităţii arbitrilor; secţiunea dedicată va cuprinde atât date statistice, cât şi informaţii specifice referitoare la activitatea arbitrilor şi forului conducător a acestora; secţiunea delegărilor va fi coordonată direct, acestea fiind afişate spre informare într-o singură locaţie, astfel evitându-se eventualele neconcordanţe înregistrate anterior; actualizarea datelor se va face mai eficient, iar responsabilitatea în ceea ce priveşte informaţiile va fi alocată corespunzător.

7. Şcoala de Arbitri: în vederea lărgirii lotului de arbitri, C.J.A. Arad va organiza în această toamnă un nou curs de arbitri, la care pare pot participa cursanţi având vârsta între 17 şi 32 ani; solicitările din partea candidaţilor cu vârsta între 14 şi 17 ani se vor putea efectua în condiţii de voluntariat; cursul, de tip intensiv, se va efectua pe durata a 2 luni calendaristice.

8. Continuitate: Preşedintele Cadar a subliniat faptul că se declară mulţumit de rezultatele obţinute de Comisia numită în luna ianuarie 2016; S-a precizat faptul că aceasta va continua în formula actuală: Răzvan CADAR – Preşedinte; Marius ALEXA – Vicepreşedinte; Romulus TĂNĂSESCU – Secretar; Leontin BUDA – Departament Delegări; Corneliu TIULEA – Departament Observatori Arbitri; Valentin VANCI – Departament Disciplină Arbitri şi Sorin ROTARU – Departament Financiar – Contabil.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !