Trei angajaţi verifică miile de reîncadrări

1Comentariu
Trei angajaţi verifică miile de reîncadrări
ARAD – Mii de reîncadrări ale bugetarilor trec prin mâna a trei anagajaţi de la Prestaţii Sociale.

Agenţia de Prestaţii Sociale a fost găsita ca unica soluţie pentru monitorizarea aplicării Legii unice a salarizării, în condiţiile în care instituţia are în subordine doar câteva zeci de persoane. Situaţia devine şi mai dramatică având în vedere, spre exemplu, că la Arad, în decembrie din totalul de 30 de oameni angajaţi 25% au fost disponibilizaţi, iar momentan doar trei persoane se ocupă de verificarea celor peste cinci mii de reîncadrări.

„Această sarcină nu figura în atribuţiunile noastre, dar pentru că în Lege se spune că Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor se ocupă de monitorizarea şi de aplicarea sancţiunilor pe Legea 330, ni s-a dat nouă sarcina de a verifica aceste acte, urmând ca mai apoi Curtea de Conturi să aplice sancţiuni acolo unde este cazul”, ne-a explicat Mihaela Bătrân, directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale Arad.

Cât despre importanţa verificărilor pe care le face Direcţia Muncii, acestea au caracter consultativ, orientativ, urmând ca, acum după ce s-au primit şi formularele – model, să se transmită pe măsură ce se efectuează verificările către ordonatorii de credite dacă se respectă sau nu legea. „Cele mai mari probleme le avem cu sporurile. Le-am transmis ordonatorilor de credite să specifice în dreptul fiecărui spor acordat baza legală, dar majoritatea au omis. Astfel că ne vedem puşi în situaţia de a căuta pentru fiecare dintre cei circa cinci mii de anagajaţi legile, ordonanţele şi deciziile judecătoreşti care se pot aplica”, a mai spus Bătrân.

Merg înainte

Ordonatorii de credite trebuie să ştie că ei răspund de corectitudinea încadrărilor personalului şi chiar dacă încă nu au primit răspunsul de la Agenţia de Prestaţii Sociale vor face ştatele de plată, urmând ca în cazurile în care se constată nereguli să se facă echilibrările în lunile următoare.

A.P.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor