Trei ani de închisoare cu suspendare pentru Florin Vlai

De Ioana Costas
5Comentarii
Trei ani de închisoare cu suspendare pentru Florin Vlai
Florin Vlai, angajat în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, care falsifica „alcoolemii” în schimbul unor sume de bani, și-a recunoscut vinovăția.

Florin Vlai, fratele avocatului Adelin Vlai – inculpat și el într-un dosar asemănător care este pe rolul Curții de Apel Timișoara – a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul. Ulterior acest acord a fost prezentat instanței – Judecătoria Arad – care l-a admis, luni, 23 aprilie.
În baza acordului de recunoaștere a vinovăției, judecătorii l-au condamnat pe chimistul Florin Vlai la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată, 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în formă continuată și 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului în formă continuată.

Judecătoria Arad a stabilit să-i aplice lui Vlai „pedeapsa cea mai grea, acea de 2 ani de închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, adică un spor de 1 an închisoare, inculpatului fiindu-i stabilită pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare”. Instanța a dispus apoi suspendarea pedepsei rezultante de 3 ani de închisoare sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani.

Curs de calificare și muncă în comunitate

Judecătoria Arad a stabilit că, pe durata termenului de supraveghere, Florin Vlai trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Totodată, pe durata termenului de supraveghere, Vlai trebuie să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de calificare profesională derulat de Serviciul de Probaţiune Arad și să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Consiliului Local al Municipiului Arad sau al Consiliului Local al Comunei Vladimirescu. Instanța a mai dispus desființarea buletinelor de analiză toxicologică false întocmite de Florin Vlai. Este vorba despre 19 astfel de buletine.

Interzis să mai fie chimist

De asemenea, instanța i-a mai aplicat lui Florin Vlai pedeapsa complementară cea mai grea, aceea a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod Penal „respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat şi dreptul a ocupa funcţia sau de a exercita profesia de chimist principal în exercitarea căreia a comis faptele pe o durată de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare”.

Alt dosar la Curtea de Apel Timișoara

Hotărârea Judecătoriei Arad nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. De menționat este faptul că Florin Vlai mai are un dosar pe rolul Curții de Apel Timișoara unde, alături de fratele său, avocatul Adelin Vlai și alte patru persoane, sunt judecați deoarece contra unor sume de bani au facilitat schimbarea rezultatelor unor alcoolemii, chimistul Florin Vlai având rolul de a schimba alcoolemiile astfel încât acestea să nu depășească pragul de infracțiune, cel de 0,80. Banii erau primiți de avocatul Adelin Vlai care își exercita influența asupra fratelui.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor